Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Bedre bilder i påskesola

Det skarpe påskelyset frister til fotografering. Nikons nyeste speilreflekskamera tar kontrollen over det skarpe påskelyset ved hjelp av Active D-lighting.
Oslo, 14. mars 2008

Påsken vil du helst huske med blå himmel, sol og snø. Men det sterke lyset i påskefjellet gir også lett dårlige detaljer i de skarpe skyggene og brenner ut himmelen. I speilreflekskameraene Nikon D60, D3 og D300 hjelper den innebygde funksjonen ”Active D-lighting” til med å bevare detaljene i bilder med både mye skygge og kraftige høylys.

– Active D-lighting er en valgbar, automatisk funksjon som optimaliserer og justerer bildene i kameraet i det du tar dem, forteller produktspesialist Vegar Berg i Nikon Norge. – Den kompenserer for skygge og høylys i motivet, slik at detaljene bevares i både høylyse og mørke partier og gir optimaliserte eksponeringer med fyldige, myke detaljer.

På D3 og D300 er Active D-lighting et lett tilgjengelig menyvalg og krever verken bruk av PC eller etterbehandling, mens D60 har fått egen knapp som er lett tilgjengelig ved siden av utløserknappen. Active D-Lighting er tilgjengelig når Matrix er valgt som lysmåling.

Les mer om de mange mulighetene i Nikon D60 her (engelsk): http://nikonimaging.com/global/products/d60/dslr/

– En lignende funksjon er den såkalte D-lighting-funksjonen i de kompakte COOLPIX-modellene, sier Vegar Berg. – Den forbedrer også bilder som tas under vanskelige kontrastforhold, men først etter at bildet er tatt og henter kun informasjon i skyggeområdene. Vi vil samtidig anbefaler våre kunder å bruke påsken til å utforske de mange menyvalgene i Nikon kameraene – de har mye å by på!

Påsken er høysesong for fotografering og kamerakjøp, og stadig flere velger digitalt speilreflekskamera som familiekamera. I siste kvartal 2007 ble det totalt solgt ca 28 000 digitale speilreflekskameraer av alle merker i Norge, nær en dobling i forhold til perioden juli – september 2007, med 14 500 stk.

Du kan lese mer om prisbelønte Nikon-produkter på:
www.europe-nikon.com


Om Nikon
Nikon Corporation, grunnlagt i 1917, sikret seg plassen som en pioner innen optisk glass teknologi i Japan. Med økende vekst og ekspertise tilbyr Nikon nå diverse produktrekker, fra verdenskjent fotoutstyr for vanlige brukere og profesjonelle til industrielt presisjonsutstyr.
Nikon Europe B.V. distribuerer en bred rekke av bildeprodukter, fra vanlige til profesjonelle digital SLR kameraer, Nikkor optikk, Speedlights og systemtilbehør; Nikon COOLPIX kompakt digitalkameraer; Coolscan digitalfilm scannere; 35mm film SLR kameraer; Nikon software produkter og Nikon sports og hobby optikk. I hjertet av hvert Nikon kamera er det eksklusive Nikon funksjonssystemet, som gjør det lett for alle å ta utrolige bilder.

 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu