Teigen om månedens bilde

Vinnerne av månedens fotokonkurranse Trond Reidar Teigen forteller om vinnerbildet som ble offentliggjort på bursdagen hans.
Hva er bakgrunnen for vinnerbildet?
- Jeg var vel bare ute på en søndagstur på utkikk etter noen fine motiver og satte meg til på en plass der jeg hadde fotografert flere selunger før. Satt der en liten stund før denne skarven passerte langs vannflaten. Jeg fikk noen greie bilder da, men var ikke helt fornøyd. Skarven tok deretter en runde rundt fjorden og satte seg til på fergekaia, og der satt den. Jeg ventet lenge på at den skulle ta til vingene igjen men da det ikke skjedde tok jeg turen ut på kaia der den satt. Jeg rigget meg til med 500mm på en litt provisorisk plattform og fikk tatt noen fine bilder av skarven der den satt. Da den skeit første gangen kom jeg til å tenke på et lignende bilde jeg hadde sett på foto.no.

- Jeg la merke til hvordan fuglen bøyde seg frem og løftet stjerten like før den dreit, så da hadde jeg det som et slags tegn på at nå kommer det noe.

- Fuglen gjorde fra seg etter kort tid, men jeg var ikke helt fornøyd siden jeg da tok bilder i høydeformat og ikke fikk med hele greia.
Så jeg bestemte meg for å vente enda en stund med full fokus på fuglen. Og etter en ca 20 minutter skjedde det igjen. Og tredje siste bilde i serien på ca 10 bilder satt ganske godt. Senere på kvelden etter å ha lagt ut bildet og mottatt en del kommentarer gikk det plutselig opp for meg, jeg så banneret på foto.nos forside som sa månedens tema: Shit Happens og det var jo akkurat det folk hadde nevnt i kommentarene, jeg hadde bare ikke lagt merke til det. Så med noen timer igjen av fristen sendte jeg inn bidraget.

Hva synes du selv om bildet?
- Selv synes jeg bildet er kjempestilig, og det fremkalte en god del latter på jobben i Østlands-posten i Larvik. Jeg skulle bare ønske at hodet på skarven var en smule skarpere, samt selve spruten, men det er bare småpirk. Folk ser jo ut til å like det.

Kan du fortelle litt om din bakgrunn som fotograf?

- Jeg å ta bilder som hobbyfotograf i 2004 da vi fikk et IXUS 500 hjemme. Canon 350D ble mitt første speilrefleks i mai 2005. Det var også da jeg begynte så smått og jobbe i Østlands-posten. Nå er jeg vel en av de som har mest bilder på trykk her i lokalavisa. Jeg jobber masse og liker det. Selv om Larvik er en fin by å jobbe i er jeg litt interessert i å komme meg vekk nå etter 19 år. Det å kunne leve av å produsere fotoreportasjer i fjerne land er vel den ultimate drømmen. Nå når jeg går ut av Videregående skole i sommer, skal jeg reise litt. For å komme meg litt vekk, og for å se på mulighetene for å få jobbe en eller annen plass langt hjemmefra.

Har foto.no på noen måte hjulpet deg til å bli en bedre fotograf?
- foto.no har vel hjulpet meg på flere måter. Jeg har truffet mange dyktige fotografer der jeg har blitt godt kjent med i ettertid. Kan henholdsvis nevne Kyrre Lien som nå i en alder av 17 har masse oppdrag for Scanpix, og Thomas Sivertsen som jobber i ANB, begge veldig dyktige fotografer!

- foto.no er en flott møteplass, og en god måte å få konstruktiv kritikk og faglig hjelp. Selv om jeg kanskje har sluttet å legge ut like mange bilder som før, det blir mest pressebilder nå, og med et fåtall av brukere som også jobber med pressefoto, er det ikke alltid like lett å få så mange kommentarer og treff. Men iblant er det jo noen bilder som stikker seg ut og som bare må legges ut, som skarvebildet!
Trond Reidar Teigen -
"Shit Out Of Luck"
Trond Reidar Teigen
1.plass i månedens konkurranse 'Shit happens'

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu