Sørensen om månedens bilde

Tommy Sørensen var vinneren av månedens omdiskuterte konkurranse på foto.no. Her forteller han om vinnerbildet og kommenterer noe av kritikken.
Hva er bakgrunnen for vinnerbildet?
- Bildet er det tatt ved Gjennestadvannet i Stokke i Vestfold, et vann som er godt kjent i fuglemiljøet. Jeg har lenge vært interessert i fugler og dyr. Og til å begynne med ble det mest observasjon. Men har de siste åra gått mer over til fotografering av fugler og dyr. Bildet ble tatt ved en av mine mange turer til dette vannet tidlig på våren 2007. Jeg hadde da ikke noe spesielt mål med turen, annet enn å ta bilder av det som måtte komme innen rekkevidde. Selv var jeg veldig fornøyd med resultatet, og er fortsatt stolt over å ha dette bilde av den noe spesielle fuglen. Jeg mener selv å ha utviklet meg en del som fotograf siden den gang. Nå jobber jeg mer målrettet mot bestemte motiver. Jeg syne allikevel bildet er et bevis på at man kan få gode resultater bare man er tilstede med kamera.

Hva synes du selv om bildet?
- Jeg synes selv at det er et severdig bilde, der jeg synes det klaffet med lys farger og komposisjon. Bildet er forøvrig et ganske kraftig utsnitt av det originale (ca1/4). Jeg synes allikevel kvaliteten var tilstrekkelig. Men selvfølgelig er jeg litt skeptisk til hvordan det vil se ut i stort format...
Men alle mine naturbilder vil nok bestandig bety mer for meg enn for noen annen. Slik er det vel for de fleste.

- For øvrig ser jeg nok ikke på meg selv som noen stor fotograf. Men det er spennende å kunne formidle noe av det jeg selv har stor interesse for, noe foto.no gir meg muligheten til. Jeg setter virkelig pris på å ha muligheten til å oppleve og lære av naturen vi har rundt oss.

Har foto.no på noen måte hjulpet deg til å bli en bedre fotograf?
- Jeg skal være ærlig å si at medlemskapet har gitt meg mye kunnskaper og ikke minst masse inspirasjon. Det at man kan legge inn bilder å få tilbakemeldinger og tips fra andre, er en fantastisk måte å utvikle seg på, og en flott måte å kunne bidra med hjelp til andre ved å legge til kritikker til deres bilder. Jeg ser også på foto.no som en god mulighet for å komme i kontakt med folk som har samme interesse. Jeg har selv stiftet bekjentskaper med folk takket være foto.no. Det er noe jeg setter pris på og noe jeg helt sikkert ikke er aleine om. Og dette er kanskje foto.nos viktigste bidrag.

Månedens konkurranse har fått mye kritikk, har du en kommentar til dette?

- Jeg ser at det er mange meninger om fotokonkurransen og må innrømme at jeg ikke har lest igjennom alle innleggene, men stort sett fått med meg hva det dreier seg om. Synes selv det ble fryktelig mange bilder å se igjennom på månedens konkurranse med fritt motiv. Men slik blir det vel gjerne med et slikt tema. Folk legger ut bilder av alle slag. Men et alternativ ville kanskje være å begrense antall bilder til ett bilde pr medlem.Men når konkurransen omfatter ett bestemt tema, synes jeg ikke så langt at det har vært noe stort problem med for mange bilder.

- Når det gjelder hva slags bilder som deltar i konkurransen, synes jeg det må være lov å delta med det man ønsker, så lenge det ikke er fastsatt klare regler for dette. Å bruke samme bilde i flere konkurranser regner jeg med at de fleste styrer unna uansett. Men dersom dette er et problem, bør det settes regler for dette. Å bruke bilder i konkurransen som tidligere har vært publisert, enten her på foto.no eller andre steder ser jeg ikke på som noe problem.Men dette er det helt sikker mange meninger om.

- Uansett setter jeg stor pris på å ha fått vinnerbildet denne måneden.
Tommy Sørensen - Stjertmeis
Stjertmeis
Tommy Sørensen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu