Ny redaktør på foto.no

Det gir oss stor glede å kunne presentere Frank Hesjedal som ny redaktør av foto.no. Frank har vært ansatt i redaksjonen i foto.no siden tidlig i høst og har vist et glødende engasjement for nettstedet. Samtidig ønsker vi å takke Robert Meyer for den innsatsen han har bidratt med som redaktør for å heve kvaliteten på det redaksjonelle de siste årene!
Med bakgrunn som sosiolog er Frank Hesjedal opptatt av de kulturelle sidene ved fotografiet som medium. I perioden som redaksjonssekretær har han etablert et stort kontaktnett i både Norge og utlandet. Dette har vært fruktbart, noe som viser seg i en artikkelproduksjon som dekker store deler av verden. I 2008 lover Hesjedal å utvide dette nettverket og tilby leserne av foto.no et bredt utvalg av nyheter som dekker fotografiets omfang i Norge og resten av verden.

Hesjedal og styret i Foto.no har blitt enig om en redaksjonell profil som tar sikte på å tilfredsstille en omfattende lesergruppe, fra nybegynnere til profesjonelle. Foto.no skal være et møtested for alle fotointeresserte og dette skal gjenspeile seg i artikler som både dekker bredden og dybden. I 2008 vil leserne oppleve større forutsigbarhet i artikkelproduksjonen. På alle hverdager vil foto.no publisere minst en nyhetssak fra fotoverdenen. Hver fredag publiseres "fotografen" eller "brukerportrett". Sistnevnte er del i en større profilering av våre spennende brukere på foto.no. Internasjonale fotografer vil regelmessig introduseres gjennom "portfolio" hvor et kort intervju er akkompagnert av en billedpresentasjon.

Foto.no har en god tradisjon på å formidle nyheter om spennende og viktige utstillinger i Norge og i utlandet. Dette er en tråd som vil satses videre på i 2008. Samtidig vil det i 2008 satset mer på tekniske artikler gjennom et samarbeid med en velkjent aktør på markedet, et samarbeid vi vil komme nærmere tilbake til ved lansering.

2008 vil også være et år med mange meninger. I de siste årene har Robert Meyer ytret sine meninger gjennom Redaktørens Hjørne. Forhåpentligvis blir Robert med oss videre i det som vil bli omdøpt til Roberts hjørne. Andre skribenter og viktige aktører innen fotografi vil også jevnlig bidra med kritiske og kvalifiserte meninger. Vi oppfordrer også brukerne våre til å sende oss leserinnlegg om de måtte ha sterke meninger.

Det er viktig for foto.no å være der det skjer og bringe dette videre til våre trofaste lesere. I 2008 vil foto.no dekke seminarer og fotofestivaler i Norge og i utlandet. I begynnelsen av mai er vi selvsagt tilstede på Nordic Light med daglige oppdateringer. Vi vil også dekke andre viktige festivaler og begivenheter jorden rundt.

Sist, men absolutt ikke minst, vil det i år bli mer fokus på DERE brukere – bilder, diskusjoner og annet som dere bidrar med på foto.no vil mer enn tidligere bli fremhevet på forsiden.

Styret ønsker Frank lykke til med den nye stillingen og regner med at alle våre brukere står bak oss når vi sier vi gleder oss til hva det nye året bringer..

Mvh Styret, foto.no
CF Wesenberg - Frank Hesjedal
Frank Hesjedal
CF Wesenberg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu