Med fotograf Pasi Aalto i høyden

Pasi Aalto er egentlig arkitektstudent på NTNU Gløshaugen, men tjener til livets opphold som fotograf i Trondheim. Foto.no var med på en uortodoks og original fotoshoot av ei kvinnelig sirkuskunstnerinne hengende i et laken i en 30 meters høy heisekran på Ila.
- Det er absolutt det morsomste oppdraget jeg har hatt, istedenfor kjipe portrettoppdrag og slike ting, sier Aalto til foto.no etter selve shooten er overstått i novembersola en søndags formiddag.

PR- bilder
Fotoshooten er i oppdrag fra firmaet Circus Activities og bildene skal være PR- bilder som den 26 år gamle sirkuskunstnerinnen Julie Grønnesby Heir fra Steinkjer skal bruke i festivalbrosjyrer, reklamebank og på nettsiden til firmaet.

- Er det ofte du har oppdrag av denne typen?

- Alltid når hun ringer, sier Aalto og peker på Julie som pakker sammen utstyret i etterkant av shooten og fortsetter:

- Jeg har hatt 2 shooter med henne tidligere, den ene ved Kristiansten Festning som foregikk på stylter og en med flammesluking og flammefekting.

Perfekt trøndervær
Trønderværet er alltid en utfordring og både en plan b og plan c har vært i tankene, men vel ett døgn før shooting la værgudene perfekte forhold for Aalto med sol, helt vindstille og noen varmegrader i lufta.

- Hadde det blitt vind her nå, så har vi slitt, eller vi har vertfall måtte ta andre type bilder, forteller den 24 år gamle fotografen som opprinnelig er fra Finland, men har bodd i Norge i store deler av livet.

300 oppdrag i året
Julie Grønnesby Heir startet sin sirkuskarriere i 2000 med et studieår i Nordfjordeid hvor det var et samarbeid mellom Folkehøyskolen og Circus Agora. Så kom den blide nordtrønderen til landsfinalen i ungdommens kulturmønstring og etter det har det tatt helt av.

- I fjor hadde jeg totalt 300 oppdrag. Jeg opptrer mye i Oslo hvor det er mye større marked, men jeg har også en del oppdrag her i Trondheim fra kraner, broer og i kirker under gudstjenester, forteller den etter hvert erfarne artisten.

- Som å gå i ei trapp
For vanlige nordmenn kan det virke rimelig skummelt å henge i et laken 10- 20 meter over bakken iført kun en rød, tynn drakt, og det helt uten sikring av noe slag. Men for Heir er det en helt naturlig ting.

- Det er som å gå i ei trapp, du blir vant til det. Når du er 3 år er det også skummelt å gå opp trappa, men så blir du vant til det og nå gjør du det hver dag. Jeg tenker ikke på at det er så høyt, avslutter trønderen.

Sirkuskunstnerinne Julie Grønnesby Heirs webside:
www.circusactivities.no

Thomas Karlsen - Pasi Alto fotograferer
Pasi Alto fotograferer
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Julie Grønnesby heises opp
Julie Grønnesby heises opp
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Julie Grønnesby i posisjon
Julie Grønnesby i posisjon
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Pasi Alto og Julie Grønnesby
Pasi Alto og Julie Grønnesby
Thomas Karlsen
Thomas Karlsen - Julie Grønnesby forbereder seg
Julie Grønnesby forbereder seg
Thomas Karlsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu