Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

FRA NEW YORK TIL NESODDEN

ESPEN EIBORG, IOANNIS LELAKIS OG MONA NÆSS I
GALLERI RAMFJORD

Galleri Ramfjord åpner ny utstilling lørdag 3. mars kl 12.00
Tre kunstnere tar deg med på en reise fra New York til Nesodden: Espen Eiborg maler monumentale malerier av kommersielle ikoner, mens Ioannis Lelakis fanger fotografiske øyeblikk med tekstur, og Mona Næss presenterer fotografier av sin undervannsinstallasjon i Oslofjorden.
Ioannis Lelakis har i samarbeid med sin kone, Kyuja Bae, utviklet et ambisiøst prosjekt for å likestille foto med mer tradisjonelle kunstformer som maleri og skulptur. Han arbeider med fotografiske billedmotiver som etter en omfattende etterbehandlingsteknikk overføres til lerret. Ved å bruke kameraet som pensel skaper han maleriske motiver i en symbiose mellom svevende akt, studiofotografering og teksturer med fragmenter fra reiser til fjerne land.

”Jeg har en besettelse for utstillingsdukker”, sier Espen Eiborg. Denne kunstneren er ikke alene om å sette fokus på forbrukerkulturen og shopping som selvrealisering, det originale ligger i at han kritiserer materialismen mens han selv deltar i dansen rundt gullkalven. Eiborgs malerier har en tilsynelatende overfladisk karakter, og man blir lett forført av hans fascinasjon for mammons perfekte kleshengere.
Tidligere jobbet Eiborg med øde og folketomme landskaper. Dukkemotivet er heller ikke levende, men i maleriene gis de liv. New Yorks utstillingsdukker representerer et umulig kroppsideal – de eldes ikke, og er alltid kledd i siste skrik. Ved å portrettere disse dukkene som levende modeller gjør han narr av det materialistiske – eller kanskje han forherliger dukken som et uoppnåelig ideal?

Mona Næss arbeider med skulptur og fotografisk dokumentasjon. Prosjektet "I can feel it in my tangles" består av flokelignenede porselensskulpturer som ble plassert på sjøbunnen i Oslofjorden - kun synlig ved lavvann. I sterk kontrast til Eiborgs urbane utstillingsdukker og Lelakis` aktmotiv, har hun tatt utgangspunkt i formasjoner som er karakteristisk for Alzheimers Syndrom. Hennes skulpturer visualiserer hvordan hjernecellenes proteinstrukturer ”floker seg”. Verkets personlige aspekt understrekes av at kunstnerens mor led av Alzheimer, og døde mens porselensskulpturene ble nedbrutt av tidevannsbølger.
Arbeidet består av fire fotografier, med lengde/breddegrad og klokkeslett. ”I can feel it in my tangles" er et tidsbasert, konseptuelt keramisk verk som publikum kan oppleve i Galleri Ramfjord – velkommen til en kontrastfull kunstreise!
GALLERI RAMFJORD 3. -24. mars

Espen Eiborg – maleri / collage
Ioannis Lelakis – fotografi
Mona Næss – skulptur / fotografi

Åpent: Tor-fre 12-18 og lør-søn 12-18
Vernissage: lørdag 3.mars 12-15
Adresse: Frydenlundsgate 17 på St. Hanshaugen i Oslo Telefon: 22 56 43 70
Priser fra 6.000,- til 42.000,-

Se bilder og info på www.galleriramfjord.no
Kontakt daglig leder Maria Veie Sandvik (408 56 054) maria.veie.sandvik@gmail.com
eller innehaver Elisabeth Ramfjord (986 11 244) post@galleriramfjord.no

IOANNIS LELAKIS -
IOANNIS LELAKIS
FOTOGRAFI
MONA NÆSS -
MONA NÆSS
FOTOGRAFI AV SKULPTUR I OSLOFJORDEN

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu