Bruce Fraser til minne

Bruce Fraser døde lørdag, den 16. desember 2006. Med ham har verden mistet den største eksperten på Photoshop og fargestyring. Bruce Fraser besøkte Norge tre ganger og holdt seminarer om fargestyring.
Det er med tungt hjerte jeg har mottatt nyheten om at Bruce Fraser – Photoshopeksperten, fargestyringseksperten, forfatteren og mennesket - døde lørdag 16 desember. Han døde av lungekreft etter en tids sykdom.

Bruce besøkte Norge tre ganger i egenskap av Photoshop- og fargestyringsmann. En god del av dere har deltatt på disse seminarene og fikk møte en flott mann som var i stand til å gi datateknologi et menneskelig ansikt.

Hans kone Angela var også med ham i Norge en gang, og tankene våre bør gå til henne i dag. Angela var sykepleier og var med å pleie Bruce hjemme den siste tiden.

Jeg kan takke Bruce for mye av det jeg kan om digital bildebehandling. Gjennom sine bøker, artikler, sine foredrag i Oslo og alltid velvillige svar på epost, har han bidratt til kompetanse og kunnskap for mange av oss.

Bruce vil leve videre gjennom sitt forfatterskap og de minnene hver enkelt av oss har om ham.

Som buddhist går Bruce videre på livets hjul.

Gunnar Frydenlund



Personlig “fant" jeg Bruce Fraser gjennom en artikkel om fargestyring som han skrev for nesten 10 år siden i et mac-magasin. Fargestyring var jo ikke hverdagskost på den tiden og han satte igang en prosess hos meg. Siden har jeg lest nesten alt han har skrevet om emnet og fulgt med på hva som rørte seg på colorsynk sin chattering- mail.

Som forfatter klarte han å gjøre emnet så interessant og tilgjengelig at jeg har lest Photoshop på badestranden og humret over vinklingene han hadde på det “tørre" stoffet. Jeg har mye og takke denne store mannen for han. Han var altid villig til og svare på spørsmål og var imøtekommende og munter. Hans bøker vil leve videre.

Takk Bruce for det du ga oss av din kunnskap.

Terje Marthinusen



http://blogs.adobe.com/jnack/2006/12/in_memoriam_bru.html

 - Bruce Fraser
Bruce Fraser
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu