120 cm bredde fra DIGITALE filer på fotopapir !

Durst Lambda 130 heter vidunderet. Det benyttes en digital teknologi hvor bildene blir "brent" inn på ekte fotopapir med laserlys i 16 millioner farger. Fjellanger Widerøe kan tilby sine kunder bilder og plakater i 100% fotografisk kvalitet direkte fra digitale filer.
:<br>
Fjellanger Widerøe AS kan produsere store bilder og plakater
fra digitale originaler med en kvalitet som overgår alle andre tilgjengelige metoder. :<br>FOTOdotNO har vært med på en demonstrasjon av utstyret. Da ble det demonstrert utkjøring fra one-shot kameraer, med filstørrelser på 6,5 mb. Kvaliteten var IKKE impnerende etter at LAMBADAEN hadder "ripet" opp bildet til 174 mb. Derimot ER kvaliteten imponerende når
man kjører fra FIL med riktig størrelse. Don på FW snakker om ca 70 mb pr kvm.
Lambadaen er et produkt som blant mange fotografer er sårt savnet i Norge. Alternativet i dag har vært å reise til sverige for å få IRIS utkjøringer.

Fra pressemeldingen sakser vi:<br>
FW har investert i Durst Lambda 130 for fortsatt å være markedsleder i kvalitet og teknologi. Dette er en naturlig fortsettelse av FW strategiske satsing på å være en dominerende leverandør av visuell kommunikasjon i det norske markedet. Kjøpet har vært nøye planlagt og gjennomtenkt, sier Greger Wulfsberg, direktør i divisjon Visuell Kommunikasjon.
<br>
Med de endringer vi ser i bildemarkedet, med stadig større andel digitale originaler, inkludert kameraer med digitale bakstykker, er det et veldig stort behov for utkjøring i en kvalitet som hittil ikke har vært tilgjengelig.
<br>
Durst Lambda 130 benytter en digital teknologi hvor bildene blir "brent" inn på ekte fotopapir med laserlys i 16 millioner farger. Vi kan derfor tilby våre kunder bilder og plakater i 100% fotografisk kvalitet direkte fra digitale filer.
<br>
Denne investeringen på 3-4 millioner kroner vil ta store deler av det eksisterende plottemarkedet, mener Wulfsberg. En stor del av vår egen produksjon vil bli overført fra våre plottere til Lambda for å kunne tilby våre kunder det beste på markedet. I tillegg til at vi kan tilby en unik kvalitet, vil dette også i de fleste tilfeller være kostnadsbesparende for våre kunder. Lambdaproduktene blir selvfølgelig ikke dyrere enn våre analoge og digitale produkter er i dag.
<br>
Med maksimal bildebredde på 127 cm og nærmest uendelig lengde er dette et produksjonsutstyr som dekker de fleste behov i dagens og fremtidens marked.
<br>
For å tilby vår kunder det beste av alt, både når det gjelder "input" og "output", har vi også investert i PhotoScan TD Skanner fra Zeiss/Intergraph. En av Norges desidert mest nøyaktige film-skannere, sier Wulfsberg. Skanneformatet er opptil 250x275 mm og tar både singel bilder eller rull film, positiv og negativ.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu