Nytt nummer av Fotografi

Utgave 2-2000 av Fotografi vil du finne i Narvesens hyller fra 28 mars. I dette nummeret har vi blant annet testet det nye og elegante Konica Hexar RF og Canons nye toppmodell EOS-1V. Vi presenterer også den norske fotografen Jon Bjørnsen som er veldig aktuell for tiden med boken "Ser du meg?". Vi har intervjuet Hollywood fotografen Michel Comte og i tillegg viser vi de fleste av de premierte bildene i Utsnitt 2000 og Landskonkurransen. Dessuten aktuelle utstillings- og bokanmeldelser.
I dette nummeret av Fotografi vil du finne test av nye Konica Hexar RF som rent familiemessig hører hjemme i samme klassen som Leica M6 og Contax G2. Til tross for moderne spesifikasjoner gir vi Konica ros for et meget brukerkontrollert kamera, førsteklasses optikk og det interessante faktum at optikken kan brukes på Leica M6 og omvendt.
Etter drøye ti år med EOS kameraer for proffene, kunne man ledes til å tro at den neste EOS-modellen i toppsjiktet ville bli et digitalt kamera. Ihvertfall hvis vi skal skjele til historien, hvor det kan synes som Nikon har ledet utviklingen. Men Canon gjorde det mange ventet og laget en helt ny EOS-1 med mesteparten av teknikken hentet fra EOS-3. Nikon F-5 har endelig fått en kompetent utfordrer i følge vår tester Lasse Svendsen.
Du kan også lese del 2 av Fotografis store lysbildetest hvor vi har tatt for oss 14 100 ISO filmer, samtlige på markedet.
I tillegg har vi testet nye Fujichrome Provia 100F Professional. Det har gått store ord om denne filmen og vår test bekrefter at det ikke er tomt snakk. Filmen er nøytral. Det hvite er hvitt, og gråtonene er helt uten fargestikk. Fin fargemetning og fargegjengivelse og en skarphet du ikke har sett maken til.
Vi har også testet noen av de tyske Maco-produktene som nå importeres på det norske markedet. Det dreier seg om filmer, svarthvitt papirer og tilhørende kjemi. Førsteklasses produkter syns vi.
Er du interessert i det som skjer på den digitale siden kan du lese Kai Thons rapport fra CeBIT messen i Hannover med samtlige produktnyheter på kamerasiden , og når det gjelder skrivere, scannere og programvare.
På tampen nevner vi Fotografis faste spalter om utstillinger og bøker, og ikke minst Fotografi og foto.nos store svarthvitt konkurranse med flotte premier.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu