Fusjon mellom Foto Schrøder AS og Melhuus AS

To av landets største aktører i fotomarkedet, Foto Schrøder AS og Melhuus AS, har inngått en intensjonsavtale å fusjonere sine fotolaboratorier. Det nye selskapet vil få en omsetning på 90 - 100 mill kroner. Fusjonen muliggjør en fortsatt positiv utvikling i et stadig mer konkurranseutsatt marked, hvor størrelse er nødvendig for å kunne tilby attraktive produkter og effektivt bearbeide et nasjonalt marked,
-Hver for seg har de to firmaene solid fotfeste i det nasjonale fotomarkedet, og gjennom fusjonen søker vi å ytterligere styrke vår posisjon, sier Joar Grimsbu, styreformann i Foto Schrøder AS.

Selskapene kompletterer hverandre med hensyn til kompetanse, produktspekter og kunder. Som vel etablerte virksomheter vil Melhuus AS og Foto Schrøder AS bringe en stor kundeportefølje i portrett- og forbrukermarkedet inn i det nye selskapet og ha alle forutsetninger for å erobre ytterligere markedsandeler.

-Dette innebærer en meget spennede fortsettelse på historien om to solide trønderske bedrifter som nå har funnet hverandre for sammen å bli enda bedre. Dette er et meget godt eksempel på trøndersk vinnervilje og næringsutvikling, sier Are Pedresen, styreformann i Melhuus AS.

Det nye selskapet vil ha hovedsete i Trondheim. Navn på selskapet er ennå ikke bestemt. Melhuus AS har i dag 58 ansatte og Foto Schrøder har 40 ansatte i produksjonen.

Eierstrukturen i det nye selskapet vil være 50/50 mellom de to tidligere selskapene. Foto Schrøders butikker og eiendommer, samt fotograf Trine Melhuus Portrettstudio, inngår ikke i avtalen.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu