Årets beste produkter for digitale bilder

Prestisjetunge TIPA-Awards er nylig avholdt, og Nikons D1 og Coolpix 990 fikk pris for henholdsvis beste digitale proff- og kompaktkamera. TIPA består av 31 største fotomagasinene i Europa.
TIPA består av 31 største fotomagasinene i Europa. Hvert år tester de produktene, og kårer sine favoritter. Selve avstemmingen er hemmelig, og de produktene som får flest stemmer, vinner kåringen innen sine respektive kategorier. Kategoriene er beste digitalprodukter, beste videoprodukt og beste fotoprodukt.

I digitalklassen kom disse best ut:

Beste proffkamera: Nikon D1
Nikon D1 har tatt det øvre fotomarkedet med storm. De tekniske egenskapene er fantastiske, og bildekvaliteten i en klasse for seg.

Utdrag fra juryens begrunnelse: Nikon D1 setter en ny standard for profesjonelle digitale speilrefleks-kameraer takket være fantastisk bildekvalitet, hurtighet og en svært attraktiv pakkepris. Takket være Nikon D1 har flere fotografer enn noensinne gått over til digital fotografering, og TIPA-redaktørene belønner Nikon for dette ved å kåre kameraet til "Beste profesjonelle digitalprodukt 2000-2001".

Beste kompaktkamera: Nikon Coolpix 990
Her er TIPA og Dinside helt enige. Dinside.no har nettopp testet Nikon 900, og er svært imponert.
" Kameraet er raskt, det tar svært gode bilder og har svært mange justeringsmuligheter. Det har også et praktisk design hvor hele kamerahuset dreies rundt en akse. Det åpner for mange spennende vinkler på bildene. "

Utdrag fra juryens begrunnelse:
Det er ikke bare størrelsen på CCD-brikken som sikrer god kvalitet på et digitalt bilde. Ved å kombinere en utmerket Nikkor-linse med en CCD-brikke på 3,34 mill. bildepunkter, har Nikon konstruert et utmerket kamera. Nikon har også lyttet til brukernes behov og oppgradert viktige funksjoner som ble påpekt som mangelfulle på den tidligere modellen 950, og dette gjør Nikon til en verdig vinner av TIPAs pris for beste digitale kompaktkamera.


 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu