Nikon D1 vant....!

CF-Wesenberg er i Australia med en ny Nikon D1 og en gammel Canon F1. Nå er han på vei hjem til Norge -42 timer med fly... tilbake Onsdag. Se ferske bilder og les CF sitt reisebrev, og hans konklusjon om en D1 er et riktig valg ute i BUSHEN...!
Av CF-Wesenberg

<h3>EPISODE 4- på trykk i Magasinet</h3>
Nå er vi på vei hjem og første arikkel har stått på trykk i Magasinet til Dagbladet.
Vi har kun fått se resultatet på nett:
http://www.cf.foto.no/australia/brophy/
--- Litt sprøtt å jobbe på denne måten, med tanke på at for 8 år siden måtte jeg ha tatt med med eget mørkerom og telefotosender, for å klare deadline. MAO, er du pressefotograf, hvorfor jobbe med film ?

Det at vi må¨jobbe mot en deadline, taler for seg selv at det eneste fornuftige er å brue et digitalkamera.

I Wadeye var dette litt vanskelig valg å ta.
Når du skal fotografere en mann på nesten 80 år ( 30 år mer en gjennomsnittlig levealder)- og du vet at han aldri har blitt fotografert before. Han er også den enste i "sitt land" som snakker sitt språk 100%....
Er film fremdeles bedre enn digitale filer...?

Normalt ville jeg ha brukt 6x6 og sort-hvitt film. Men når du ser bildet av Gabriel i farver så forteller det en helt annen historie. Ingen ting kan måle seg mot en s/h baryth kopi på veggen....
Jeg jeg har utviklet en metode å behandle digitale filer på som løser begge problemer. På denne linken kan du se bildet av Gabriell http://www.cf.foto.no/australia/gabriel/index.html

Vel hjemme skal vi kjøre ut et S/h neg fra den digitale filen og lage en bartyh. Denne skal vi samenligne med en pictro utkjøring fra begge digitale filene. Det finnes en "hemlighet" i måten å behandle digitale filer, som løser alle disse dilemmane når du fotograferer digitalt.

<h4>
Disse vil jeg dele med deltagerene på DIGITAL HINDERLØYPE</h4>
se denne linken http://www.cf.foto.no/hinder
OBS: begrenset antall plasser....

<h3>EPISODE 3 – Den Eldste kulturen i Verden</h3>
Ingen turist operatør i hele verden ville har turt å sende regulære turister hit. Wadeye er et lite lukket samfunn opprettet av den katolske misjonæren father Docherty i 1934. Du finner hvite australiere i alle administrative stillinger. Ved første øyekast er det alt forfallet og søplet som dirver rundt, som du legger merke til. Men det er før du begynner å snakke med folk.

Vi ble mottatt av forsker Lys. En søt liten dame på 50, som egentlig kommer fra Wales. Hennes jobb er å tegne ned Aboriginalenes språk. Hennes fokus går på de språk som det kun finnes et fåtall personer behersker. Dette er fokuset for på all aktivitet her i Wadaeye.

På flyplassen ble vi hentet av Lys og Mark. Kent har bodd her i 23 år og kan trygt betegnes som en ekte "krokodille dundee". Han har ansvaret for det lokale museet. Og som du kan se på bildene sitter mannen på en splitter ny MAC G4. Ja, faktisk så har jeg ikke sett en eneste PC her nede. På skolen har de en egen internett avdeling, her er det fylt opp med MACer.

Vi skal i de neste 3-4 dagene reise rundt til Aboriginals som ikke bor i hus, men som fremdeles lever slik de har gjort i "hundretusner" av år. Vi skal bla krysse en elv full av krokodiller…
Gutter blir menn.
I kveld fredag skal vi dokumentere en sermoni som skjer en til to ganger pr 10.år. Wadeyes gutter i 15 års alderen har blitt til menn. De har vært ute i bushen med De Gamle i 3 måneder. Her har de bla. Blitt omskåret. Sermonien er guttenes hjemkomst til lokalsamfunnet og deres mødre…
se bilder fra wadeye her:
http://www.cf.foto.no/australia/wadeye/index.html

PS…dette er til min kone Caroline. Det har styret to fly her den siste uken. Det flyet som styret med 8 mennesker om bord var riktignok på vei til Darwin, men det var ikke oss. Det andre flyet styret bare 5 kilometer vekk fra Port Keats, og inneholdt kun piloten. Det var ikke noe munter stemning ombord i vår fly når vi reiste til Wadaeye, Se bilder så skjønner du hvorfor……



<h3>EPISODE 2 – ren luksus…</h3>
Jeg og journalist Anders Sæter er nu ankommet Darwin. Helt nord i landet. Her er det 36 varmegrader i skyggen og tropisk klima. Etter en uke blant ørken og støv, så D1 kameraet ut som den var blitt lekt med av barn i en sandkasse.
Her i Darwin fikk vi tak i godkjent blåseutstyr i en fotobutikk. Jeg må si; bildne så ikke bra ut på slutten av turen. DVS. Det kommer til å bli mye retusj.
Gamle Canon F1 er med som back up og jeg har i dag kjøpt inn ekstra film. Vi skal inn i et område hvor det er meget fuktig. Du kan selv tenke deg hvordan vann og sand oppfører seg sammen. D1 må helt klart til full rens hjemme. Det knirker i alle ledd. Men det virker !!

Det å kunne ta inn på hotell etter nesten en uke boende i en bil, var fantastisk. Vi dro rett ned til Surfers Paradise på Gold Coast, sør for Brisbane. Et sted for masse turisme. Vi leide en 100kvm stor leilighet i 36 etg. Hotellet ble bygget på tidlig 80 tallet, og slik så det ut også. Det fasinerende var at alt vår holdt i forbløffende god stand. Nesten som å bo på en museum.
Faktisk så ror jeg at jeg kan anbefale Nordmenn å reise hit. Unngå bare å dra hit i Nov/des. Da har Aussiene fellesferie.
Bilder kan du se her
http://www.cf.foto.no/australia/to_Golden_Coast/
vi traff også noen norske studenter på ferie bilder kan du se her http://www.cf.foto.no/australia/surfers_paradise/


<h3>EPISODE 1 – Til Birdsville på fest med 4500 "gærninger" </h3>
Turen gikk fra Norge til Brisbane. 20 timer på fly. Kl 2300 på kvelden gikk vi rett til en leiebil og begynte på de 1602 kilometerne til Birdsville.

Du kan se bilder fra turen til Qilpeie. Hvor vi hadde første overnatting. Her traff vi en gal danske i vikingkostyme, som eide det ene hotellet. Første sengen etter 3 dørn med non stop reise
http://www.cf.foto.no/australia/Qilpeie/

Deretter gikk turen på 600 km til Birdsville, gjennom ørken og lange strekk.
Vi var ikke alene. Det gikk "tett trafikk"- Alle skulle til Birdsville. Se noen biler her http://www.cf.foto.no/australia/birdsville/
… og les Magasinet til Dagbladet kommende lørdag….

Jeg var litt usikker på å basere en Australia tur på å fotografere digitalt. At kvaliteten er utmerket vet vi jo fra før. Men jeg må innrømme at jeg har tatt med meg min gamle Canon F1 med en 85mm 1,2 og en 28 mm. – som numer to kamera.
Vi har så langt vært i kun èn sandstorm. Melder du deg på den digitale work shopen jeg holder i Oktober på Vågå, vil jeg dele min erfaringer og evt vise noen unike bilder.

Internett er lettere en telefon her nede. Jeg har kjøpt eget abonnement, og kan koble meg opp når som helst, nesten gratis.

MAGASINET- fra Birdsville
http://www.cf.foto.no/2000/boks/index.html
( obs : store filer- tar tid å laste ned )

Hilsen
CF-Wesenberg
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu