Salgsboom for digitale kameraer

I løpet av de ni første månedene i år har salget av digitale kameraer økt med 135 prosent. Vi kjøpte 43 400 slike kameraer mot 18 500 i samme periode i fjor. I kjølvannet følger nye tilleggsprodukter.
Hvert fjerde kamera som selges er et digitalkamera, sier informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet. - De fleste kjøpere er fortsatt bedrifter, men andelen vanlige hjemmebrukere øker jevnt og trutt, forteller han.

Ferske tall viser at digitale kameraer har spist kraftig av salgsandelen for kompaktkameraer som bruker 35 mm film. - Med en markedsandel på 23 prosent ligger denne typen kompaktkamera nå bak de digitale modellene, sier informasjonssjefen.

565 prosent øking
Elkjøp, som er størst i Norden på forbrukerelektronikk, har siden i fjor økt salget av digitale kameraer i Norge med hele 565 prosent.

- Hovedforklaringen er økt kvalitet, brukervennlighet og lavere pris, sier salgssjef for data Atle Lillehagen.

I tillegg ligger Norge på verdenstoppen når det gjelder antall pc-er i hjemmet, slik at grunnlaget for digital behandling er tilstede.

- Det nye er at det ikke bare er trendy teknofreaks i 20-årene som kjøper digitalt, men også familiefedre og bestemødre, sier Lillehagen.

Fordelene er mange. - Du går aldri tom for film, og hvis bildet blir dårlig er det bare å slette det og ta et nytt. Dessuten kan bildene raskt sendes videre til slekt og venner på e-post. Vi opplever at de som har hatt kamera en stund tar langt flere bilder og koser seg mer med fotografering, sier Lillehagen.

<B>Rush av nye tilbud</B>
Nye produkter krever også nye løsninger. - I dag er for eksempel utskriftskvaliteten veldig bra, mens holdbarheten fortsatt er for dårlig hvis man ønsker varige bilder for familiealbumet, sier Knut Førsund i Fotorådet.

Vanlige fotobutikker, blant annet Fujifilm og Elite Foto, har derfor begynt å ta imot minnekort fra digitale kameraer. - Dette er mange forbrukere ikke klar over, opplyser han. Personlig tror jeg at internettbestilling av bilder, der man får papirutgavene sendt hjem i posten, vil bli en stor greie, sier Førsund. Bestillingsbokser som fyller samme funksjon vil også bli et vanlig syn i kjøpesentre, spår han.

Andre nyheter er skrivere med egen farveskjerm som gjør pc-en overflødig. Alt du trenger å gjøre er å sette minnekortet fra kameraet direkte inn i skriveren og velge bilder derfra, sier Lillehagen i Elkjøp.

(artikkelen er skrevet av Marie Susanne Dyrèn)

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu