Grensesprengende

Petter Hegre har blitt viet mye oppmerksomhet i forbindelse med denne fotoboken - men det er kanskje ikke så rart. Det er ikke ofte noen vier ektefellen sin så mye oppmerksomhet som Hegre har gjort heller - og i tillegg lager bok av private bilder med klart erotiske rammer.
Nå skal det med en gang tilføyes at Petter Hegre er utdannet ved Brooks Institue of Photography i California, og etter dette arbeidet han som assistent for Richard Avedon i New York. Det er med andre ord ikke hvem som helst som har stått bak kamera.

Petter Hegre sier selv at boken er en kjærlighetserklæring. Islandske Svanhild bergtok ham ved første møte - og siden den dagen er hun foreviget på over 5000 bilder. Utvalget er ikke "glansbilder" - vi møter henne i alle tenkelige situasjoner. På badet, i sengen, på stranden, i bilen - alene eller sammen med venninner eller med Petter Hegre selv. Det eneste fellestrekket ved bildene er at de fleste er med lite eller ingen klær.

På tross av sin fotograffaglige bakgrunn, har Hegre tatt disse bildene med et enkelt og billig kamera. I så måte er boken veldig direkte - og vil sikkert også provosere.

Boken er i hovedsak rettet mot et internasjonalt marked. På tross av større toleranse i utlandet enn Hegre sannsynligvis er vokst opp med i Stavanger, har boken vakt berettiget oppmerksomhet også i mange andre land. Både på grunn av innholdet - men også fordi dette utvilsomt viser at Hegre er en fotograf vi vil høre - og ikke minst se - mer fra i fremtiden.
(tekst hentet fra <A HREF="http://www.bokkilden.no">Bokkilden.no</A>)

Se mer på <A HREF="http://www.my-wife.org">www.my-wife.org</A>


 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu