Daguerre og Interfoto fusjonerer!

Daguerre Distribusjon som har fått navn etter fotografiets oppfinner er etter drøye 3 års drift tilbake i morselskapet Interfoto as. Daguerre er mest kjent som distributør av Kodaks digitale produkter i Norge samt lagringsmedia fra SanDisk.
Aksjonærene i Daguerre som så å si er identisk med Interfoto as har besluttet å slå sammen selskapene med virkning fra 1 mars då.

Daguerre Distribusjon as har utviklet seg som forventet med en årlig vekst på ca. 50%, sier styreformann i Daguerre; Egil B. Nilsson. - Imidlertid har vi det siste året hatt et lite underskudd samtidig som Kodaks uforutsigbare distribusjonspolitikk har svekket vår troverdighet hos våre kunder, forklarer han.

- Daglig leder i Daguerre; Katrine Adler, peker særlig på Kodaks direkte kontakt med Elkjøp som medvirkende årsak til beslutningen om å fusjonere med Interfoto. Det viktigste for oss er å opparbeide en langsiktig posisjon basert på kvalitet i hele verdikjeden. Vår satsning på Kodak som flaggskip i Daguerres virksomhet gjør at vi stiller oss positive til å assistere Kodak i en overgangsfase, i det vi alltid har betraktet Kodaks produkter som brukervennlige og meget konkurransedyktige, avslutter hun.

Etter fusjonen med Interfoto as avvikles avtalen med Kodak og SanDisk. Interfoto, som er mest kjent som Nikons ene-importør er også representant for markedslederen Lexar som er hovedutfordrer til SanDisk. Lexars teknologi og relative fordeler har blitt verdsatt i det norske markedet slik at Norge er en av de beste Lexarmarkedene i verden, sier Egil Nilsson som ved siden av å være styreformann i Daguerre også er administrerende direktør i Interfoto as.

Ved siden av Kodak og SanDisk er Daguerre distributør av iPIX, som tilbyr 360 graders navigerbare softwareløsninger, samt sub-distributør av Nikon filmskannere og digitale kameraer. Disse virksomhetsområdene vil finne sin naturlige plass hos Interfoto, som ved siden av Nikon og Lexar media også er en av Europas ledende distributører av produkter fra norske Fotoware.

- Det er naturlig og en selvfølgelig synergi å bringe Nikons filmskannere tilbake til Interfoto sier Katrine Adler. Nikon lanserer i disse dager 3 nye filmskannere som inkluderer teknologi som faktisk vil revolusjonere digitalisering av analoge bilder. Med Interfotos sterke posisjon både som distributør og kompetanse leverandør vil vi kunne betjene et langt større marked, tilføyer hun.

- Beslutningen om avvikling av avtalen med Kodak er først og fremst bedriftsøkonomisk og markedspolitisk betinget, avslutter Nilsson.
Inntil videre håndterer Daguerre Kodaks digitale produkter, mens samarbeidet med SanDisk er opphørt fra dags dato.

Daguerre Distribusjon omsatte for 26.5 millioner i 2000, med et underskudd på 100.000-, og har så langt et positivt resultat for 2001, mens Interfoto as økte med nær 40% til 129.5 millioner med et overskudd før skatt på rundt 9.5 millioner.

Katrine Adler vil inngå i Interfotos ledergruppe gjennom å innta posisjonen som direktør for Interfoto Distribusjon med et budsjett på nær 90 millioner for inneværende år. Ved siden av distribusjonsvirksomheten satser Interfoto på en nyopprettet kompetanse avdeling ledet av Trond Høglund. Service, lager og logistikk er også ivaretatt fra selskapets adresse på Høvik.

Det fusjonerte selskapet forventer en omsetning på 150 millioner for 2001.

Interfoto as eies av Ole Christian Frenning (styreformann), Egil Nilsson (adm.dir) hver med 43% samt Anders Bergman med 14%.

<a href="mailto:egil.nilsson@interfoto.no">Egil B. Nilsson</a>
Adm. Dir. Interfoto AS
Tlf. 67 11 55 00

<a href="mailto:katrine.adler@daguerre.no">Katrine Adler</a>
Adm. Dir. Daguerre Distribusjon AS
Tlf. 22 47 42 40


<a href="http://www.interfoto.no/filer/pressemelding.doc">Last ned hele pressemeldingen i word-format</A>
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu