Sølvberg «In natura»

«In natura» er navnet på fotograf Jens Sølvbergs første soloutstilling. Kaffekunst i Pløens gate 3 (v/Youngstorget) er åsted fra mandag 30.april.
Lange, skeive objekter i sterke farger skal pryde veggene på Kaffekunst i
Oslo fra 30. april. Fotograf Jens Sølvberg holder sin første soloutstilling, "In natura", der bilder og sær passe-partout med gamle, bygårdsvinduer som rammer, sørger for røff dekor på kaffebaren i Pløens gate.  
 
Om bildene sier Sølvberg at han leter etter vakre og spennende objekter som han prøver å framstille på sin egen måte - gjerne så enkelt som mulig. Bildene inngår i en serie han har jobbet med i en periode på 7-8 år.
- Det har vært en lang prosess som har resultert i en mengde bilder. Dessverre er det kun plass til et fåtall på på denne utstillingen, sier fotografen.

Utgangspunktet er sort/hvitt-bilder som er kopiert på fargepapir med sterke
farger. Alle motivene er skutt utendørs i naturlig lys og bearbeidet manuelt i mørkerommet.
- Jeg går ofte med et bittelite kamera i brystlomma på fritiden og i ferier, og da kommer som regel motivene av seg selv. forteller fotografen. - I bildene finnes det knapt en eneste rett vinkel -  alt er litt skeivt og røft. Selve objektene kan være hva som helst av ting jeg finner visuelt tiltalende, fra avbrukne kaktuser til kornaks og døde fugler. Kanskje er motivet litt trist og ensomt i utgangspunktet, men det ferdige bildet blir alltid vakkert.

- Hvert foto er satt sammen av flere deler og limt sammen, en idè som dukket opp en sen kveld da alle fotobutikker var stengt og arbeidslysten var på topp. Jeg hadde ikke store nok papirer til det formatet jeg ønsket å bruke, og satte i gang en puslespill-prosess, sier
Sølvberg om de meterlange bildene. Til og med passe-partouren er lagt lag
på lag og består av revet, japansk rispapir som er klistret sammen. De gamle vindusrammene ga det hele det røffe uttrykket han var ute etter.

"In natura" er en salgsutstiling og åpner 30. april på Kaffekunst i Pløens gate 3 (v/Youngstorget) og skal henge ut mai måned.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu