Besøk et DIGITALT fotostudio i dag

Er du fotograf eller fotostudent, er du hjertelig velkommen til å se et hypermoderne fotostudio utstyrt med flere typer digitalkamera, Imacon skanner, Sinarback 23 HR, storformatsplotter og arbeidsflyt som du trenger for å jobbe effektivt med moderne fotometoder. Dette skjer i dag og i morgen.


Det var modig gjort av Sinar
– å utvikle sine egne bakstykker.

Sinar hadde vært en av de viktigste salgskanalene for Leaf/Scitex bakstykker i flere år. De hadde bygget et kamerasystem rundt disse bakstykkene, og samarbeidet mellom disse to firmaene ga oss produkter som Sinarcam og Leaf DCB LV.

Dette er kameraer som det er solgt noen stykker av i Norge og som er i full produksjon hver dag på tross av at de fleste er fire år gamle – en anselig alder i datatidsrom.

Alle som har sett bilder tatt med disse kameraene er begeistret over kvaliteten.

I disse dager lanserer Sinar sin tredje generasjon med Sinarbacks – uten at de foregående på noen måte er utdatert eller uaktuelle. Digitalfotografene og produksjonsmiljøene som benytter dem er kresne og forlanger det beste verktøyet til de forskjellige jobbene.

Sinar benytter i dag to forskjellige CCD elementer, begge produseres av Philips. Et element er 2Kx2K, 24x24mm i størrelse og leverer en kvalitet ut fra Sinarback kameraet som rekker til de fleste jobbene. Bestselgeren i dag er 2Kx3K elementet som gir 6 millioner piksler.


Sinarback arbeider etter 1 eller 4 skuddprinsippet og er utstyrt med kjøling av CCD elementet. Du kan benytte live-video på bakstykkene – dvs at søkeren er Macskjermen din – uvurderlig dersom du benytter ett Sinarkamera. kjøling av CCD elementet gir deg minimalt med støy på bildene.

I tillegg kan du benytte Sinarback på alle mellomformatkameraer med utskiftbare bakstykker, og du kan veksle mellom dem i løpet av 2-3 minutter. Stillife med sinar – motebilder med F.Eks Hasselblad (eller Mamiya RZ67, RB 67, 645 Pro, Contax 645, Hasselblad 500C, 203, 553, CW, EL, Superwide, Rollei 6008, Fuji GX680, Bronica Etrsi, Bronica SQAi.

Og du kan jobbe raskt – dersom blitzaggregatet, kameraet og Macen din henger med, kan du ta ett bilde hvert sekund – faktisk litt raskere enn det også. Jobber du med modeller – legg merke til hudtonene. Like nydelige som på de beste filmene.

Sinarback er utstyrt med fargekalibrering og det har blitt lagt ned mye arbeide med å styre dataene fra CCD elementet.


I disse dager lanseres også Sinar Captureshop versjon 3.0. Alle med erfaring fra data vet at versjon 1 eksisterer bare for å få hjulene i gang, og hadde det bare vært for fotograferingen sin skyld, kunne vi ansett oss fornøyd med dagens versjon 2,52. Men digitale bilder skal jo formidles videre, og det er her du kan få store tidsgevinster.

I Sinar Capture v 3,0 kan du velge om du vil jobbe i sRGC, ColorMatch, Adobe RGB eller for den saks skyld alle andre snodige fargerom. Har du gode ICC profiler for CMYK konvertering , kan du dra bildene rett fra kontaktarket og kverne CMYK i bakgrunnen.


Sitter du i et produksjonsmiljø med folk som er sultne etter å fylle Quarkdokumentene dine med gode bilder, kan du koble på CeMagYk som glir rett inn og prosesserer sammen med Binuscans nyeste IPM..

Sitter du for deg selv og vil kommunisere med kunden din via Epost, drar du bare bildene fra kontaktarket over til JPG thumbnail, og du kan sende en E-post som viser hva du driver med. Hele tiden er råfilene dine helt intakte og gir deg høy dynamikk, talløse muligheter for kurvejusteringer uten at du ødelegger bildet, og mange muligheter til å skalere bildet. Skalere bildet – du har sikkert hørt det til kjedsomhet – hvor stort kan vi lage dette bildet?

I digitalfotobarndommen var vi ferske og optimistiske og ga et klart svar på det spørsmålet. Det holder til A4 - eller den filen kan du lage plakat av. I dag vet vi at dette er avhengig av motiv og om vi har gode eller dårlige piksler.


<h3>Så til Sinarback 23 HR. </h3>


Her har du i utgangspunktet 6millioner gode piksler – hvor gode de er avhenger av bakstykket, eksponeringen din, belysning og ikke minst optikken din. Her kunne vi begynt å snakke MTF kurver, Nyquist teser og annet hokus pokus, men i korthet kan vi si at kvaliteten på optikken må stå i stil med oppløsningen på CCD elementet..

For å yte et 2x3K CCD element rettferdighet må optikken ha en oppløsning bedre enn 42linjepar pr millimeter. Mao et slik baktykke vil ha forskjellige egenskaper avhengig av hva slags kamera, og hva slags optikk du utstyrer det med.

Sinar har sammen med Rodenstock utviklet og plukket ut spesielle objektiver som yter utstyret full rettferdighet. Sinars nye HR objektiver har en oppløsning på over 100 linjepar pr millimeter. Da har vi plutselig optisk ytelse i reserve, og vi kan lansere MICROSCAN.


Sinarback er utstyrt med et par piezoelementer som flytter CCD elementet når du fotograferer i 4-skudds modus. Da kan vi benytte det samme elementet til å flytte slik at en piksel plutselig blir fire. Da har vi 4Kx6K dvs 24 millioner piksler og bildefiler med potensiale for stor forstørrelse av ørsmå detaljer. – vi må bare passe på at optikken holde mål.

Siden Sinar allerede kan utstyre alle sine bakstykker med Macroscan (der flytter man CCD elementet slik at det nesten blir fire ganger så stort, kan du nå lage bildefiler som du tidligere måtte ha scannerkamera for å få til.


<h3>
Alt dette kan du se dersom du møter opp på Braanaas Hovedgård på Skedsmo 19, 20 eller 21. juni. </h3>

Påmelding til gunnar.frydenlund@prepix.com . Der får du tidsspunkt og kart.

Annet aktuelt foto- og blitzutstyr fra Lars Farnes vil du også kunne studere.

( Grisen var en av modellene som ble brukt ved siste demo...:-)



 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu