Fem plasser igjen !

Du har fortsatt sjansen til å bli med Morten Krogvold til fotografisk workshop på Orknøyene.
Dette er den 7. gangen vi arrangerer workshop i utlandet. Turen til Syd-Italia i fjor ble en suksess, og nå skal vi til en del av Europa få av oss har besøkt.
Med sitt lett duvende terreng av irrgrønne gressletter, steingjerder, røffe klipper, men også hvite strender i et værhardt strøk, ligger Orknøyene rett på nordspissen av Skottland. Været kan skifte raskt, men lyset er som oftest mykt. Her er det høy og vid himmel, ingen trær. Orknøyværingene har personlighet som landskapet, åpne og gjestfrie. Bare 13 av de 70 øyene er bebodd. De fleste bor på øya Mainland. Her ligger både Stromsnes og Kirkwall som er de største av øyenes små byer. Ute på landsbygda, og på de andre øyene er folketallet fra 25-700. Tiden er langsom, én time har 90 minutter.

Nær Skottland, men allikevel så langt borte.
De liker ikke å bli kalt skotter eller engelskmenn. Et ordtak heter: If you call an orkadian an englishman, he vil hate you, if you call him a scotsman, he will spit on you, if you call him a orkadian he will love you, but if you call him an norwegian, he will kiss you. De sterke båndene til Norge, er et resultat fra det 9. århundre da vikingene gjorde inntog og tok over i 400 år. Blant to av mange resultater fra vikingetiden er den fantastiske St. Magnus Katedralen som ligger i Kirkwall, og de best bevarte viking-grafittiene som finnes i Maes Howe gravkammer (2 700 år f.k.). Det er over 1000 forhistoriske steder som er blitt oppdaget, og spenner over 5000 år tilbake i tid. Mange av dem er beskyttet av Unesco. Her finnes prehistoriske gravhauger, steinsirkler, Churchills barrierer fra 2. verdenskrig, fuglereservater, munker, seler, og verdens korteste flyrute (1 min. 30 sek.) som går fra Westray til Papa Westray. I 1468 ble Orknøyene gitt bort av den danske kongen som medgift for sin datter til England.
Vi skal bo i Kirkwall, som er hovedstaden og har 7000 innbyggere. Her finnes blant annet senteret for handel, knutepunkt for båttrafikk til de andre øyene og det politiske setet. Den eldste delen av Kirkwall er det beste eksemplet på en oldtidsby.
Denne workshopen kan blant annet by på enestående natur, historie, god humor, værbitte ansikter, generøse mennesker.

Kursinnhold
Vi vil følge deltakerens tankegang i fotograferingen ved hjelp av en duplikator, få negativene og diasfilmene opp på TV-skjerm. Dette er et kurs der visualiseringen og tankegangen bak blir det viktigste.
Hver morgen starter med akttegning og musikk, for så å bygge videre med forskjellige deler av en skapende prosess. Analyse av deltakernes medbragte arbeider, maksimum fem fotografier hver, er en vesentlig del av kurset. Kommunikasjon gjennom fotografi, komposisjon, visualisering, filterbruk, fargelære, eksponeringsteknikk, menneskebehandling og mørkeromsarbeid vil selvfølgelig bli behandlet under workshopen.
Morten vil ta med små grupper ut i felten, for å lære å se, lære komposisjon og farge i praksis. Alle foredragene er nye, og det blir lagt stor vekt på fotografi og kunst.



PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Reise, opphold, workshop, sort-hvitt mørkerom med papir, kjemikalier, E-6 lab og noe film er inkludert i prisen. Måltidene må du selv betale. Fish &chips på kafé koster i NOK ca. 30,- og et måltid på restaurant fra ca. 140,- En pint med øl eller vin er ca. 25,-
Innlosjeringen er i leiligheter i dobbeltrom. Vi skal bo sentralt i Kirkwall, og alle leilighetene har eget kjøkken.

SPONSORER OG STAB

Agfa Gevaert AS, leverer E-6 kjemi, diasfilm, sort/hvitt film, papir og kjemi.
Lars Farnes AS ved Arild Bergseth låner ut div. kameraer og annet godteri.
Frode Holm-Haagensen, reiseleder
Johan Brun, fotograf
Tom Hatlestad, fotograf
Terje Nygård, fotograf

PÅMELDING, PRIS, DEPOSITUM OG BETALING

Prisen for workshopen er 15.900,-. Ved påmelding betaler du et depositum på 3.000,-, resten av summen blir i tre avdrag: innen 1. juni og 15. juli betales 4.400,-. Siste beløp er på 4.100,-, og betales innen den 15. august. Etter 1. april er påmeldingen bindende.

Send påmeldingen din til:

Morten Krogvold Workshop, Orknøyene 2001
Sandakerveien 59, 0477 Oslo

Vær rask med å melde deg på, det er begrenset antall deltakere.

Lurer du på noe, kan du ringe Anne Lise Flavik ,
telefon: 92 01 71 30, 23 39 09 00 eller mail: annelise@fotofabrikken.no

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu