Specter blir en divisjon av Axel Johnson

Specter Distribusjon, blant annet norsk distributør av Phase One og Balcar, blir nå en divisjon i Axel Johnson International. En av årsakene er Specters ønske om enda sterkere fokus på salg av komplette digitale fotosystemer.
Specter Distribusjon (Specter) har de seneste årene opplevd en sterk vekst innenfor det profesjonelle fotomarkedet, og har lykkes i å bygge opp en meget solid og kompetent gruppe med salgs- og serviceinnstilte mennesker. Samtidig har ønsket om ytterligere vekst og fokus på salg av mer komplekse systemer økt behovet for en eierstruktur med større finansiell tyngde. Specters eier Erik Strøm besluttet derfor den 10. oktober 2001 å selge virksomheten til Axel Johnson International (Axel Johnson). Overdragelsen er et resultat av at ledelsen og eierne i begge selskaper ser dette som en mulighet til å lykkes enda sterkere innenfor eksisterende markeder.

Lang historikk.
Specter har siden starten i 1955 vært et familieeid selskap, som under navnet Fototeknikk etablerte seg som en av de ledende leverandør av foto- og datautstyr til det profesjonelle fotomarkedet i Norge. I 1998 skiftet selskapet navn til Specter Distribusjon, som et ledd i økt satsning på digitale bildeløsninger og salg av utstyr og tjenester tilknyttet alle typer profesjonelle bildebrukere. Selskapet omsatte i 2000 for 30 millioner kroner, og har per i dag 9 ansatte. Historikken til Axel Johnson International strekker seg tilbake til 1950, og selskapet har siden 1997 hatt dagens eierstruktur. Axel Johnson har i dag to divisjoner, Elite Foto og Fujifilm Norge. Gjennom 117 franchise-baserte butikker over hele landet har Elite Foto et solid fotfeste i konsumentmarkedet, mens Fujifilm-divisjonen har hatt suksess med å opprettholde og styrke Fujifilm som ett av de ledende varemerker i Norge. Selskapet har i dag 47 ansatte og en årlig omsetning på ca. 290 millioner kroner. Specter vil fra 1. november 2001 inngå som en egen divisjon i Axel Johnson.

Styrket posisjon.
– For Axel Johnsons del har vi et ønske om å styrke posisjonen som leverandør både produkt- og kompetansemessig, noe vi vil oppnå ved å implementere Specter som egen divisjon, sier administrerende direktør Jan Ludvig Bay i Axel Johnson International.

– For Specter gir overdragelsen muligheter til å konsentrere oss i enda større grad om produkter og markedet, og dra nytte av en organisasjon der det er innarbeidet gode rutiner for logistikk og administrasjon. Det er begge selskapers målsetting at alle produkt- og markedsområder skal opprettholdes, og at synergieffekter skal utnyttes i forhold til å kunne tilby markedet mer effektiv kundebehandling, bedre løsninger og høyere kompetanse, ikke minst i forhold til å kunne tilby mer komplekse og sammensatte systemer, sier Erik Strøm i Specter.

Opprettholder og videreutvikler avtalene.
I forhold til leverandørene er det begge selskapers målsetting at gjeldende avtaler skal videreutvikles, og at man gjennom en utvidet organisasjon skal kunne øke servicegraden til både kunder og leverandører, samt fremstå som en resurssterk organisasjon både økonomisk og kompetansemessig. Specter tilbyr ledende digitale og analoge fotoløsninger til profesjonelle brukere, og representerer i Norge blant annet Phase One og Balcar. En rekke av landets dyktigste studio-, presse- og portrettfotografer, samt andre profesjonelle bildebrukere, benytter utstyr og systemer levert av Specter.

Har du ytterligere spørsmål i denne sammenhengen, er du velkommen til å kontakte markedssjef Erik Strøm i Specter, tlf. 23 06 08 00 eller administrerende direktør Jan Ludvig Bay i Axel Johnson International, telefon 22 73 60 00.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu