Sony introduserer 5 Megapixler i Cyber-shot serie

5 Megapixler oppløsning i kompakte “point and shoot”-modeller

Sony lanserer to nye Cyber-shot digitale stillkameraer med hele 5 Megapixler oppløsning. Den elegante og funksjonsrike DSC-P10 er mer kompakt enn sin forgjenger, DSC-P9, og appellerer til designbevisste. DSC-P92 kombinerer høy bildekvalitet med gjennomført brukervennlighet og er det perfekte “point and shoot”-kameraet for nykommere innen digital fotografering. Kameraene er også blant de første produktene som er kompatible med Memory Stick PRO*, som har opp til 1GB lagringskapasitet.
- For første gang tilbyr vi oppløsning på 5 Megapixler, som gjør det mulig å ta svært gode bilder under en rekke ulike forhold, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge. - DSC-P10 inneholder en rekke intuitive funksjoner som gjør det enkelt å ta personlig tilpassede bilder, og for nybegynnere innen digitalfoto er DSC-P92 utmerket fordi kameraet gjør mye av den vanskelige jobben.

Begge kameraene gir både bilder og utskrifter av utmerket kvalitet, også i store formater. Oppløsningen på 5 Megapixler i DSC-P10 og DSC-P92 sørger samtidig for bilder med et høyt detaljnivå, og gjør det mulig å zoome samt å ”kroppe” bilder for å få akkurat de resultater man ønsker. I tillegg kan bildestørrelsen økes for utskrifter i storformat.

Med en ny Smart Zoom-funksjon kan fotografen zoome uten tap av bildekvalitet, da funksjonen sørger for intelligent justering av zoom ratio etter bildeoppløsning og oppnår zoom ratio’er på opp til 12x.

Kameraene er utstyrt med batterier som har høyere kapasitet og stammina enn sine forgjengere. DSC-P10 har et NP-FC11 Info Lithium-batteri og DSC-P92 kommer med to NH-AA-DA oppladbare Ni-MH-batterier.

Fotografering under vanskelige forhold er nå problemfritt på grunn av et større utvalg av Scene Selection-moduser som automatisk justerer kamerainnstillinger for en rekke ulike omgivelser. I tillegg til “Twilight”, “Twilight Portrait” og “Landscape,” reduserer “Snow” gråtonen i bilder som inneholder mye hvitt ved å justere fargetemperaturen og forbedre luminanse. “Beach” fremhever blåtoner og utvider dybde for å gi sjø et mer levende preg. For DSC-P10, gir “High Speed Shutter” en raskere lukkerhastighet for å kompensere for kameraristing ved fotografering av objekter i rask bevegelse. “Fireworks” justerer lukkerhastighet, blitz, fokus og ISO-nivå for gode bilder av vanskelige objekter i mørke situasjoner.

En rekke forbedringer gjør kameraene mer intelligente når det gjelder å justere for lysforhold. En ny eksponeringsvarsling gjør at brukerne alltid har riktig eksponering, ettersom kameraet registrerer eksponeringsnivået før bildet tas og gir et varselblink hvis det ikke er tilfredsstillende. Slow Synchronized Flash bruker lav lukkerhastighet ved fotografering av forgrunnsobjekter med grålysningsbakgrunn, og gir klarhet i bakgrunn så vel som i forgrunn. I dagslys måler Auto Daylight Synchronised Flash automatisk eksponeringsnivå for forgrunnsobjekter med mye lys i bakgrunnen. Flash White Balance bidrar til å skape naturlige fargetoner i bilder med mange refleksoverflater, eksempelvis under vann.

DSC-P10 har et histogram-display som viser luminansdistribusjon i form av en graf, noe som gjør det enkelt å bedømme korrekte eksponeringsnivåer. Kameraet har også tre innstillinger for kontrast, skarphet og saturasjon for å oppnå naturlige farger.

I Burst Mode bruker kameraet et buffer-minne for å ta tre bilder i rask rekkefølge for å sikre vellykkede opptak av uforglemmelige øyeblikk, eksempelvis innen sport og friluftsaktiviteter. Under ekstremt vanskelige forhold, eller når fotografen bare får én sjanse, tar DSC-P10s Auto Exposure Bracketing-funksjon det samme bildet tre ganger ved tre ulike eksponeringsnivåer.

Kameraene har MPEG Movie VX-funksjon for opptak av video i VGA-format, som kan sees på en TV-skjerm. Når kameraene er utstyrt med Memory Stick PRO kan lagringskapasiteten økes til 1GB, som gjør det mulig å ta opp inn til 44 minutter video.

Den nye Cyber-shot-serien inkluderer en 3 Megapixler-versjon av DSC-P10, nemlig DSC-P8, som stort sett har de samme funksjonene, men med lavere oppløsningsnivå. DSC-P8 vil introduseres i Europa fra starten av april, og DSC-P10 samt DSC-P92 i begynnelsen av mai.

  • Memory Stick Pro media er valgfritt tilbehør

For ytterligere informasjon, kontakt:

Sony Norge
Erling B. Lae
Produktsjef
E-post: erling.b.lae@sony.no
Tlf: 22 81 28 00
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu