Høyest bildekvalitet med råfiler og Capture One

Bruk av programvaren Capture One fra Phase One er den
enkleste veien for å skape produksjonsklare bildefiler av høyeste kvalitet. I kombinasjon med råfiler fra markedets ledende DSLRmodell, Canon EOS 1Ds, blir resultatet optimalt.
<B>Råfiler og digital arbeidsflyt</B>
På de fleste digitale speilreflekskameraer arkiveres bildene som komprimerte JPG-filer, som utgangspunkt for videre behandling i Adobe Photoshop eller andre programmer. Med bilder som allerede er komprimert har man lite
spillerom for justeringer, og det er ofte tidkrevende å nå oppnå akseptable resultater i bildebehandlingsprogrammet. Med programvaren Capture One og digitale råfiler (ukomprimerte) fra Canon EOS 1Ds endres forutsetningene fullstendig, og produksjonsklare bildefiler kan genereres på kort tid, automatisk og som en naturlig del av arbeidsflyten. Mange tror arbeid med råfiler er svært ressurskrevende, fordi det ofte blir store filstørrelser. Med Capture One skjer alle endringer i tilnærmet sanntid, i en skjermversjon av bildene, slik at man oppnår høy produktivitet uten nødvendigvis å utvide datakraften.

<B>30 dagers fri test</B>
Phase One’s arbeidsflytorienterte programvare er en av årsakene til selskapets suksess i markedet for digitale bakstykker for ledende mellomformatkameraer.
Når Canon nå har valgt å samarbeide med Phase One på programvaresiden, er det først og fremst fordi Capture One av mange anses for å være markedets beste bildeprogramvare for profesjonelle fotografer. Utgangspunktet for Capture One har vært å optimalisere arbeidsflyten, og tilrettelegge for optimal justering av skarphet, kontrast, fargebalanse og oppløsning på en enkel og forståelig måte, og på en slik måte at bilder av samme kategori kan justeres etter de samme parametere. Dette har tusenvis av fotografer med Phase One kamerabakstykker allerede erfart, og veien ligger nå åpen for brukere av Canon EOS 1D og EOS 1Ds, som kan laste ned en 30 dagers fri kopi av Capture One. Når testperioden er over, kan programvaren kjøpes for mindre enn 5000 kroner – en investering som raskt sparer seg inn i forhold til ikke-fakturerbar tidsbruk på manuell bildejustering.

<B>Ledende DSLR</B>
Canons EOS 1Ds var en av hovedattraksjonene på Photokina i fjor, og med fullformat CMOS brikke med 11 megapiksler oppløsning, har Canon skaffet seg et forsprang på konkurrentene. Med fullformat brikke (24 x 36 mm) oppnås korrekt brennvidde på optikken og riktig utsnitt i søkeren. Dermed blir overgangen fra filmbasert teknologi til digital så ukomplisert som mulig. Med sin høye hastighet (inntil 3 bilder i sekundet), høye bildekvalitet og avanserte funksjoner, retter EOS 1Ds seg mot brukere innenfor blant annet presse, reklame og mote. Kameraet er i ferd med å bli en bestselger i profesjonelle miljøer, og gir svært høy verdi for pengene. Full utnyttelse av kameraets potensial oppnår man først når den kombineres med Phase One Capture One programvare.

<B>PRESSEMELDING</B>
Mars 2003
Pressemelding fra: Specter Distribusjon AS, Gladengveien 16, 0603 Oslo
Ansvarlig. Erik Strøm, tlf: 23 06 08 00, e-post: erik.strom@specter.no
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu