Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nikon D2H lansert 23.7

Det er sjelden Nikon lanserer et nytt profesjonelt kamera. Det har kun skjedd 7 ganger siden 1959*. Nikon har satt en standard for profesjonelt fotografisk verktøy om gjør at de ved hver lansering representerer en milepæl for innovasjon og kvalitet
NIKON LANSERER D2H
Det er sjelden Nikon lanserer et nytt profesjonelt kamera. Det har kun skjedd 7 ganger siden 1959*. Nikon har satt en standard for profesjonelt fotografisk verktøy om gjør at de ved hver lansering representerer en milepæl for innovasjon og kvalitet.
På tross av D1 kameraenes funksjonalitet og fleksibilitet er Nikon D2H er et stort skritt videre, ikke minst med hensyn til hastighet, autofokus, bildekvalitet og lokal kommunikasjon. Nikon D1 var det første profesjonelle digitale speilreflekskamera som ble produsert av en og samme produsent. Inntil da var kameraene basert på mer eller mindre industrielt samarbeide fra flere kamera- og dataprodusenter. Nikon D1 har siden 1999 blitt verdens desidert mest brukte profesjonelle kamera, og styrket sin posisjon videre 2 år senere med oppgraderingen til D1h og D1x.

Med dette som bakgrunn har Nikon hatt et enestående forsprang til å motta tilbakemeldinger og utvikle enda mer brukertilpassede løsninger i samarbeid med verdens ledende fotografer. Nikon D2H er således svaret på brukernes ønskelister der forbedringene ikke går på bekostning av brukervennlighet, men akkurat det motsatte.
Vi inviterte den kjente og premierte sportsfotografen Bjørn Delebekk til å ta en foreløpig titt på D2H. Dette var hans første inntrykk:
”Jeg synes Nikon D2H først og fremst er raskt på alle måter, og oppleves som en Nikon F5. Kameraet responderer med en gang, - det er ingen forsinkelse. Det ser ut som filstørrelsene er det man trenger”.

Selv om Interfoto enda ikke kan presentere et helt funksjonelt kamera, og heller ikke Wi-Fi LAN funksjonen og nye blitsen: SB-800, har Nikon D2H har så mange forbedringer at det er først over lengre tids bruk man vil oppleve fordelene, men Bjørn S. Delebekk poengterte ganske raskt:
”En liten endring som jeg satte stor pris på er når man sjekker skarpheten ved å forstørre bildet på skjermen. Med D2H kan man slette bildet direkte uten å gå tilbake
på menyen. Dessuten er det en ekstremt bra skjerm - med lite strømforbruk”.

Uten en tråd!
Ved siden av høyere hastighet, bedre autofokus, bedre lysmåling, bedre blitslysmåling, bedre batterikapasitet med mer vil mange oppleve at en av de virkelig nye innovasjonene er den trådløse overføringen. Ved å montere på et eget kommunikasjonsutstyr vil man kunne utnytte det standardiserte Wi-Fi LAN systemet som kan bety en helt ny måte å jobbe på i forbindelse med sportsarenaer eller andre organiserte arrangementer der rask overføring står sentralt.
Nye DX-objektiver!
Ved siden av blitsen SB-800 og den Wi-Fi LAN systemet lanseres det flere nye DX-objektiver. Ved siden av det som kan bli den nye kompakte standardzoomen 17-55mm f/2.8G IF-ED kommer det en VR (vibrasjons reduksjon) telezoom 200-400mm f/4G IF-ED og en spennende fisheye: 10.5 mm f 2.8G ED på bare 300 gram.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu