Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Ventetiden er over D70

Etter en periode med spekulasjoner i fotokretser, kan Nikon nå bekrefte at det vil bli lansert et digitalt speilreflekskamera som er klart for salg i løpet av våren 2004. Det nye kameraet har fått navnet D70.
Det er høy etterspørsel etter digitale speilreflekskameraer fra både nybegynnere og erfarne fotoentusiaster. Den nye Nikon D70 vil ha en rekke egenskaper som tilfredstiller begge disse brukergruppene. I det europeiske markedet vil Nikon D70 selges i ulike pakkeløsninger. En av pakkene vil inneholde et helt nytt høykvalitets DX Nikkor-objektiv. Prisen på kamerahuset er anslått til kroner 10 000 - 12 000,-

”Dette har vi gledet oss til og vi har store forventninger til D70. Markedet for digitale speilreflekskameraer er anslått til 15 000 stk til neste år, noe som er en økning på 200%*. Nikon skal ta en ledende rolle i dette segmentet” uttaler Stine Fadum Jansen, Markedssjef hos Interfoto AS.

Siden lanseringen av Nikon D1 i 1999 har Nikon jobbet hardt for å oppnå best mulig bildekvalitet og ytelse i sine digitale speilreflekskameraer. I 2001 ble det lansert to nye D1-kameraer spesielt rettet mot profesjonelle fotografer med høye krav; Nikon D1X og D1H. D100 ble lansert i juni 2002, et kamera som bidro til å gjøre digital speilrefleks-fotografering tilgjengelig for flere brukere. Oppfølgeren til D1H, det ultraraske Nikon D2H ble lansert i juli i år.

Nikon D70 vil fungere problemfritt med over 40 AF Nikkor-objektiver, inkludert DX Nikkor-serien som tilbyr topp optisk bildekvalitet på digitale bilder. Kameraet benytter seg, som Nikons øvrige digitale speilreflekskameraer, av Nikons velkjente F-fatning.

Nikon har for tiden tre unike DX Nikkor vidvinkel objektiver i sortimentet:
- AF DX Fisheye-Nikkor 10.5mm f/2.8G ED gir 180 graders bildevinkel
- AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24mm f/4G IF-ED gir 99-61 graders bildevinkel
- AF-S DX Zoom-Nikkor 17-55mm f/2.8G IF-ED gir 79-28 graders bildevinkel

Robert Cristina, Produktsjef hos Nikon Europe, sier følgende om bekreftelsen på D70; ”Nikon D70 markerer at Nikon er interessert i å ekspandere innenfor digitalsegmentet. Som en pionér innen utviklingen av digital speilrefleks gjennom mange år har Nikon etablert en stor produktbredde som tilfredstiller alle typer brukere. Nikon D70 har
F-fatning og er kompatibel med DX-optikk samt en rekke annet spennende tilbehør”.

Mer informasjon om Nikon D70 kommer.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu