Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Se verden med fiskeøyne

En av de første fotografene som fikk muligheten til å arbeide med nye AF-S DX Fisheye Nikkor 10,5mm f/2.8G ED var samleren og eksperten Bjørn Rørslett.
Han har benyttet objektivet for å undersøke mulighetene for vidvinkel og nærfotografering. For å teste dette har han benyttet ulike filter og en spesiell blits for UV-lys.

Etter testingen uttalte han følgende: ”I en hendig innpakning har man en enestående ytelse. Bildene har en intens fargemetning og kromatisk abberasjon eksisterer ikke. Lyset dekker hele bildefeltet og skarpheten er imponerende. Med en nærgrense på 0,14 meter har man muligheter for svært uvanlige nærbilder.”

Dette er det første fisheye-objektivet som er konstruert spesielt for digitale kameraer. Bildevinkelen er tilpasset DX-sensoren i digitale speilreflekskameraer fra Nikon. Objektivet dekker 180 grader.

Nikons Close Range Correction (CRC) system garanterer skarpe resultater på alle avstander. Med en vekt på 305 gram og en kompakt størrelse på bare 63x62,5mm er fisheye-objektivet både lite og lett.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu