Landsmøte: Digitalcafè

Under hele landsmøtet arrangerer Apple og InfoGrafikk Digitalcafé. For de fotografene som ennu ikke har tatt skrittet ut i den digitale verden, er denne caféen et samlignsted for utveklsing av tanker, idéer og inspirasjon. At det hele blir utrolig sosialt skjemmes ingen.
Det hersker alltid en liten uskyldig strid om hva som er best av MAC og PC i fotografmiljøet. Under middagen søndag kom vi naturlig inn på utfordringen om hvordan vi kan se farger ”riktig”.

Undertegnede er MAC bruker selv og har ikke problem med å se farger riktig på sin skjerm. Heller har han ikke kjøpt skjerm-kalibrator som til tider kan være nødvendig or en PC bruker. I mac OS-X så finnes det verktøry som er mer en tilfredstillende nok for en helt grei farvestyring som faktisk virker...ja så finnes det heller ikke Virus som ødlegger for meg på OS-X.

Men i det store og det hele er denne debatten ofte tuftet på om du vil ha BMW eller Merscedes.

Altså; Digitalcafé på landsmøtet er i Macens tegn noe som gledet redaktørens bankende mac hjerte.

Dette treffstedet er en nødvendighet slik dagens fotografer jobber ,som vet å utnytte teknologien riktig. Internett som et praktisk arbeidsverktøy for fotografen når det gjelder å vise kunder bilder og ta i mot bestillinger, det hele sier seg selv.

Einar Engebretsen hos Interfoto sa til meg en gang at de siste fotografene som kom til å bli digitale, er portrettfotografene.

Det jeg ser og hører nå når jeg går rundt på landsmøte er at tiden den er nå!
Dette er noe vi på foto.no vil komme tilbake til i senere artikkler og fotografiets fremtid.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu