Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

D2H: Det riktige valget

Soenar Chamid var blant de første fotografene som testet Nikon D2H. Han forteller med sine egne ord hvordan han synes høyhastighets fotografering fungerer i praksis.
Sommeren 2003 var verdens toppatleter samlet i Paris for å konkurrere i øvelser hvor en hundredels sekund kunne avgjøre forskjellen mellom en plass i historiebøkene eller fiasko. Nikon var tilstede og hjalp fotografer med å ta gode bilder ved hjelp av høyhastighetskameraet Nikon D2H. Kameraet kan ta opptil 8 bilder i sekundet og har en avansert følgefokus. Den kan integreres med en trådløs WT-1 sender. Fotograf Soenar Chamid var blant de som brukte Nikon D2H under hele arrangementet. Hva synes han?

<STRONG>Hastighet</STRONG>
”Jeg elsket hastigheten. Åtte bilder i sekundet og en svært hurtig reaksjon på utløseren. I begynnelsen var det vanskelig å ta ett bilde av gangen. Du kan ganske enkelt holde utløseren nede og ta serier på 10, 20, 40 bilder og følge hendelsene uten problemer. Speilet går så fort opp og ned at man knapt kan legge merke til det i søkeren”. Lukkeren i D2H er svært avansert og har en forsinkelse på bare 37 millisekunder. Det er verdensrekord!

<STRONG>Fokusering</STRONG>
”D2H er spennende å bruke! Den i den dynamiske autofokusen kan du velge flere punkter samtidig, for å holde ting i fokus. Kameraets elektronikk arbeider hurtig og effektivt. Følgefokusen er også imponerende. Dersom man fokuserer med en av sensorene vil de andre ti sensorene gjenkjenne objektet og følge det, for eksempel fra høyre til venstre i søkervinduet.” Autofokussystemet (Multi-Cam200) ble lansert i D2H, og består av 11 AF-sensorer som dekker 75 prosent av søkervinduet.

<STRONG>Hvitbalanse</STRONG>
”Vanligvis velger jeg hvitbalanse i menyen, men på kveldstid har jeg en vane som går ut på å velge hvitbalanse manuelt, ved hjelp av hvitt papir. Det var veldig behagelig å kunne lagre mine innstillinger i kameraet slik at jeg kunne fortsette å fotografere med samme hvitbalanse dersom jeg kom tilbake til samme lokasjon dagen etter.”

I Nikon D2H kan man lagre opptil seks ulike hvitbalanseprofiler. Hvitbalansen bruker en unik kalkuleringsmetode hvor DX bildesensoren og 3D Matrix målesensoren jobber sammen med en tredje prisme som gir høy perfeksjon. Sensorene oppdager også fluoriserende lys ved hjelp av flimringen fremfor ved hjelp av fargetonen.

<STRONG>Praktisk i bruk</STRONG>
”Batteriets levetid vises i prosent, noe som fungerer svært bra. På en fotballkamp jeg nylig fotograferte, tok jeg 160 eksponeringer og så at batteriet hadde gått fra 24% til 14%. På denne måten kunne jeg se eksakt hvor mye batterikraft jeg hadde igjen. Jeg vet at jeg kan ta rundt 1600 bilder på ett batteri, og det er ingen overraskelser lengre. En annen nyttig detalj er at du kan se 100% av bildet i søkeren – dette utgjør en stor forskjell!”.

Resultater fra markedsundersøkelser har fått Nikon til å utvikle kamerakontroller, batterier og displayer som er mer intuitive og allsidige. Nye Li-ion batterier har en teknologi som gjør at man kan vise mer presis levetid, noe som er svært praktisk for aktive fotografer med høye krav.

<STRONG>Kvalitet.</STRONG>
“Bildekvaliteten overrasket meg. Noen av A3-utskriftene ble sammenlignet med 10MP-bilder, og verken jeg eller noen andre kunne se forskjellen. Jeg bruker Mode III sRGB for sportsfotografier fordi dette gir best resultat rent fargemessig for meg. Mode I sRGB fungerer bra på portrettfotografering fordi fargene blir ikke så kraftige og hudtonene kommer bedre fram”.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu