Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Svanemerkede oppladbare batterier: Miljø og ytelse

GP Batteries er det første fabrikatet som får Svanegodkjenning for sine oppladbare NiMH batterier. De oppfylte kravet innen både miljø med graden av tungmetallinnhold (arsenikk, kvikksølv, kadmium og bly) og ytelse med fokus på kapasitet og antallet mulige opp- og utladinger.
- På markedet har det hittil vært utydelig og vanskelig for forbrukeren å vurdere og dermed sammenligne de oppladbare batterienes påvirkning på miljøet. Fremfor alt gjelder dette standarden på batterienes livslengde og kvalitet.

Som uavhengig tredje part kan vi med sertifiseringen nå gi GP Batteries et synlig bevis på at de strenge kravene etterleves, sier direktør Janicke Garmann i Stiftelsen Miljømerking.

Batterimarkedet forandres og en tydelig trend viser en kraftig økning i bruken av oppladbare batterier. Forandringen drives først og fremst av den raske økningen av produkter, som krever mye strøm. Bruken av oppladbare NiMH batterier innebærer en enorm reduksjon av brukte batterier i vårt samfunn. Gode NiMH batterier kan lades opp inntil 1000 ganger ved normal lading. Dette medfører at ett eneste NiMH batteri kan erstatte bruken av inntil 1000 engangsbatterier.

Strenge krav til miljø og kvalitet
- Kravene for å oppnå Svanegodkjente oppladbare batterier er veldig strenge, og kun et fåtall produsenter vil klare disse strenge kravene, sier André Rundéus, Produktsjef hos GPBM Nordic AB. - Vi i GPBM Nordic føler en stor lettelse over at det nå finnes kriterier som er strenge nok. På denne måten vil flere aktører som har vunnet fordeler ved å overdrive kvaliteten på batterienes livslengde og kvalitet falle bort. Svanen er i dag den eneste garantien forbrukeren har for at de oppladbare batteriene holder en veldig høy kvalitet og samtidig har minst mulig påvirkning på miljøet.

Mellom 500 – 1000 mulige opp- og utladinger innebærer en god batteriøkonomi for alle flittige brukere av strømkrevende produkter som digitalkamera.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu