Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Rune Johansen "Hiv mannskjiten"

Bok med portretter, interiører og landskap fra Nord-Norge. Med fotografens egene tekster. Anekdoter, meninger og historier knyttet til opptakene.
”En hyllest til Nord-Norge og til fotografiet”

Pressemelding

Rune Johansen
Hiv mannskjiten

Pris kr. 299,-
ISBN: 82-7547-158-3


Rune Johansens fotografiske blikk på kulturlandskapet i Nord-Norge er kanskje noe av det mest særegne, uttrykksfulle og nyskapende innenfor norsk bildekunst på lang tid. Ledsaget av hans egne underfundige tekster, som evner å spille med og fremheve den lokalkoloritt og hverdagspoesi som preger bildene, fremstår denne boken som en av årets mest oppsiktsvekkende utgivelser.
Hiv mannskjiten dokumenterer en folkekultur og en norsk egenart som sjelden er fanget inn så presist tidligere. Boken er en hyllest til menneskene og interiørene i Nordland – og til den kunst det er å få øynene opp for det som ligger aller nærmest. Rune Johansens fotografier vil garantert finne et stort publikum i Norge.
Rune Johansen (f. 1957) er født og oppvokst i Bodø. Han har fotografert siden 1976, men hadde frem til 2003 sitt daglige virke som planlegger i Televerket. Johansen debuterte som fotograf på Høstutstillingen i 1990, og har senere vært representert ved en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hans bilder har vært trykket i flere utgaver av det ledende trend- og fotomagasinet Wallpaper, foruten også i det norske magasinet Fjords. I 2004 ble Rune Johansen tildelt Statens garantiinntekt for kunstnere.


”Omgivelsene som jeg hadde vokst opp i var så vanlige at det ikke var noe å fotografere. Jeg trodde alle andre også så de samme hverdagsbildene som jeg observerte.”
 -
 -

mer info Mer info:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu