Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet: Nikon F6

Nikons nye analoge speilreflekskamera F6 viser dybden og bredden i vår visjon for ekte høykvalitetsfoto. F6 er blitt raffinert i en grad som andre produsenter vanskelig kan konkurrere med.
Gjennom mekaniske nyvinninger er kameraet konstruert langt mer stabilt og robust, og samtidig mer stillegående enn noensinne. Avanserte elektroniske forbedringer gir ekstremt høy ytelse. F6 følger også Nikons lange tradisjoner for omfattende systemkompatibilitet.

Ergonomien – det omhyggelig utformede eksteriøret, utformingen og plasseringen av knapper og hjul – gjør F6 til et særdeles tiltalende kamera, samtidig som det er meget brukervennlig. Alle egenskaper ved kameraet har blitt undersøkt, vurdert og forbedret for å gi erfarne fotografer et filmbasert speilreflekskamera med imponerende presisjon og bemerkelsesverdig robusthet.

Nikons F6 gir en rendyrket fotografisk opplevelse som overgår alt annet.

Ingen lukkerenhet i noen annet kamera kommer i nærheten av presisjonen til mekanismen i F6. Bladene i lukkerenheten er lagd av de mest avanserte materialer – DuPontTM KEVLAR® og en spesiell aluminiumslegering – noe som gir enestående pålitelighet og ekstremt lav vekt, for lynraske bevegelser. For økt nøyaktighet blir bladenes bevegelse omhyggelig analysert ved hjelp av et høyhastighets videokamera og datasimuleringer, noe som gir enestående presisjon selv ved lukkerhastigheter på 1/8000 sekund.

Lukkerens nøyaktighet sikres av lukkermonitoren, som overvåker alle lukkerutløsninger. Hvis lukkerhastigheten viser det minste avvik fra den kalibrerte hastigheten, kompenserer kameraet automatisk for dette for å opprettholde riktig eksponering. Toppen av presisjon og pålitelighet, selv under de mest krevende forhold.

Høyhastighets speilbalansering
En avansert speilbalansemekanisme gir raskere senking av speilet. Speilbalanseringen i F6 minimerer ikke bare speilbevegelsene, men forlenger også visningstiden og gir mer tid for AF – dette er én av grunnene til at F6 kan tilby autofokus og følgefokus ved motorhastigheter opptil 8 b/s. Sammen med den lyssterke og tydelige søkeren gir speilbalanseringen skarpere visning uansett når og hvor det måtte by seg en mulighet til å ta bilde.

Minimal støy og vibrasjon under bruk
For å redusere støynivået fra mekanismen brukte Nikons konstruktører et profesjonelt lydrom til å måle frekvensen på de enkelte lydene. Hver del av kameraet ble målt for seg. Bruk av "flytende" konstruksjoner i lukkerenheten, blenderkontrollmekanismen og lukkermotoren har redusert den interne vibrasjonen vesentlig. Resultatet er nesten lydløse mekanismer, mer stillegående enn på noen andre speilreflekskameraer. F6 er konstruert for absolutt minimal vibrasjon, til nivåer som ligger under det det menneskelige øret kan oppdage.

Høyeffektiv mekanikk
I utviklingen av F6 ble tredimensjonal databevegelsesanalyse brukt på et speilreflekskamera for første gang. Denne teknikken viser hvordan kraft distribueres til eller genereres av bestemte komponenter i ulike retninger. Dette gjorde det mulig for å optimere kameraets mekaniske funksjon med færre deler, noe som gir lavere strømforbruk og et mer robust kamera.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu