Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet: Nikon COOLPIX 4800

En av de mest særegne funksjonene i COOLPIX 4800 er det kraftfulle 8,3x optiske Zoom-Nikkor ED-objektivet. Med en brennvidde tilsvarende et 36–300 mm-objektiv og hurtig betjening, oppnår man alle typer komposisjoner fra vidvinkelscener til nærbilder.
I det kompakte kamerahuset finnes en linse med to asfæriske overflater i tillegg til de to elementer av ED-glass, og det har en makrofunksjon med mulighet til å ta bilder ned til 1 cm.

Selv om det har mange funksjoner er COOLPIX 4800 enkelt å bruke. Det lette kamerahuset er mer kompakt enn noe annet digitalt kamera i klassen, og det har et velformet grep som gjør det enkelt å holde ved fotografering. Videre er alle kommandohjul og kontroller plassert på baksiden av kamerahuset for å gi mer intuitiv kontroll, og hver knapp har én funksjon for å forhindre forvirring. En elektronisk søker (EVF) med høy oppløsning gir komposisjonell presisjon med et 97 % visningsfelt under fotografering. COOLPIX 4800 er også utstyrt med en stor 1,8-tommers LCD-skjerm som er ideell både for fotografering og visning av bilder.

Med Nikons digitale teknologi oppnås høyere kvalitet og mer fleksibilitet. En 1/2,5-tommers CCD-sensor med 4,0 millioner piksler gir eksepsjonell klarhet. Høypresisjons 256-felts matrisemåling gir konsekvent resultater av høy kvalitet ved fotografering i mange forskjellige situasjoner. COOLPIX 4800 er også utstyrt med Nikons innovative funksjoner BSS (Best Shot Selector) og AE-BSS (Auto Exposure BSS). Når BSS er aktivert, tar kameraet opp til 10 bilder. Bare det skarpeste lagres automatisk i minnet. Når AE-BSS er aktivert, kan kameraet automatisk velge ett av fem bilder med best relativ eksponering. COOLPIX 4800 utmerker seg også under forhold med lite lys – med støyreduksjon for å sikre kvaliteten i bilder med lengre eksponering, et AF-fokuseringslys som støtter fokusering på mørke steder og fordelen med en ny innebygd blits.

For å gjøre lagringen praktisk er COOLPIX 4800 kompatibel med de populære SD-minnekortene. I tillegg har COOLPIX 4800 omtrent 13,5 MB internminne, som betyr at du alltid er klar og i stand til å fotografere, selv om du ikke bruker minnekort. COOLPIX 4800 gir deg muligheten til å ta opp til imponerende 240 bilder når du bruker et enkelt oppladbart Li-ion-batteri EN-EL1, eller opptil 360 bilder når du bruker et valgfritt engangs 2CR5-litiumbatteri.

For å kunne ta bedre bilder av motiver i bevegelse har COOLPIX 4800 serieopptaksfunksjon for opptil åtte bilder med opptil 1,5 b/s. Det er også utstyrt med en praktisk trebilders bufferfunksjon og den innovative Multi-shot-funksjonen som gjør det mulig å ta 16 etterfølgende bilder som deretter kan kombineres i ett enkelt bilde. For mer uttrykksfulle opptak av bevegelse tilbyr også COOLPIX 4800 filmopptak med lyd. Du kan ta opp film i TV-format med en jevn bildehastighet på 15 b/s. COOLPIX 4800 er også utstyrt med en praktisk taleopptaksfunksjon som gjør det mulig å legge til opp til 20 sekunder med lyd for stillbilder.

COOLPIX 4800 har et spennende utvalg funksjoner som gir mer glede ut over fotograferingen. En nyttig tidssoneinnstilling gjør COOLPIX 4800 til en ideell reiseledsager der brukeren har muligheten til ganske enkelt å velge den aktuelle tidssonen på kameraet for å angi den korrekte tiden hvor som helst. Direkte utskrift er mulig uten behov for en PC når COOLPIX 4800 brukes med PictBridge-kompatible skrivere. COOLPIX 4800 leveres komplett med Nikons nye PictureProject-programvare — en spennende videreutvikling som muliggjør enkel visning, redigering og en rekke andre funksjoner som gjør digital fotografering ekstra morsom.

Kameraet har en beregnet salgsstart i november 2004.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu