Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Nyhet: Nikon COOLPIX 8400

Et kompakt digitalkamera med eksepsjonell 24–85 mm* vidvinkelzoom med 8,0 effektive megapiksler og en rekke andre finesser.
Med et zoomområde på 24–85 mm (tilsvarende for 35 mm-format) har COOLPIX 8400 eksepsjonell zoomfunksjon med vidvinkel slik at du kan fotografere mange forskjellige motiver fra landskap til portretter. COOLPIX 8400 har muligheten for makrofotografering ned til 3 cm, slik at brukeren kan fylle skjermen med små motiver med utrolig detaljnivå. Utstyrt med imponerende 8,0 megapiksler har COOLPIX 8400 muligheten til å produsere bilder med fantastisk høy oppløsning. Videre kan du skrive ut uten bruk av PC etter som COOLPIX 8400 er utstyrt med direkte utskriftsfunksjon ved hjelp av PictBridge. COOLPIX 8400 er også et “systemkamera” med konvertere og annet tilbehør.

Rask autofokus gjør det enkelt å fotografere i uforberedte øyeblikk, og det lette, sterke kamerahuset i magnesium gjør det enkelt å håndtere kameraet i alle situasjoner. TFT LCD-skjermen med 134 000 bildepunkter og variabel vinkel gjør det enkelt å ta bilder fra ovenfor hodet, fra hoften og andre fantasifulle vinkler. Kameraet er både enkelt å holde og visuelt attraktivt med den konsekvente Nikon D-SLR-designen fra den berømte industridesigneren Giorgetto Giugiaro som har skapt den eksklusivt for Nikon.

Nikons eksklusive D-Lighting kompenserer automatisk for utilstrekkelig blits eller for sterkt motlys slik at eksponeringen balanseres i hele bildet. Videre er COOLPIX 8400 utstyrt med Nikons egen funksjon for reduksjon av rød øyerefleks som automatisk oppdager og korrigerer røde øyne i kameraet i de fleste situasjoner.

COOLPIX 8400 tilbyr støtte for bilder av høy kvalitet og er utstyrt med flere filformater for opptak. Kompresjonsfritt opptak er tilgjengelig i form av RAW (NEF) og HI (TIFF-RGB). Det finnes også et utvalg kompresjonsmoduser – JPEG EXTRA (omtrent 1/2) som har en tilfredsstillende balanse mellom kvalitet og dataeffektivitet, FINE (omtrent 1/4), NORMAL (omtrent 1/8) og BASIC (omtrent 1/16).

COOLPIX 8400 er utstyrt med serieopptaksfunksjon slik at du kan fotografere øyeblikk der motivet er i bevegelse. COOLPIX 8400 har også kapasitet til videopptak med lyd i en jevn hastighet på 30 b/s og har en digital kompensasjon som korrigerer effekten av bevegelse som inntreffer under fotograferingen. Når du er ferdig med fotograferingen, kan COOLPIX 8400 praktisk kobles til en TV, slik at det blir svært enkelt å dele bildene med familie, venner eller kolleger.

Ikke bare er COOLPIX 8400 en av de mest avanserte modellene i den populære COOLPIX-serien – det er også det aller første som er utstyrt med TTL-blitsfunksjon ved bruk av eksterne SB-800 og SB-600 blitser. I tillegg finnes en ny funksjon for automatisk fargeforbedring. Denne praktiske funksjonen kombinerer flere avanserte Nikon-teknologier og registrerer, vurderer og finjusterer fargene i bilder slik at resultatene blir vesentlig mer attraktive å se på.

Det kreative potensialet i COOLPIX 8400 kan også utvides ved kombinasjoner med et utvalg konvertere, inkludert vidvinkel- og telefotokonvertere, der modellen TC-E3PF bruker en PF-linse (Phase Fresnel) produsert ved hjelp av unik Nikon-teknologi. Selv om den har 3x forstørrelse, er størrelsen og vekten vesentlig redusert sammenlignet med en konvensjonell telefotokonverter med samme effekt. Takket være Nikons unike PF-teknologi har den nye 3x telefotokonverteren dimensjoner av virkelig lommeformat.

COOLPIX 8400 er også USB-kompatibelt for enkel dataoverføring til PC'er. I tillegg leveres det komplett med Nikons PictureProject-programvare. PictureProject gjør visning, redigering og en rekke andre funksjoner enkle, og du har muligheten til å ta i bruk nye funksjoner når de er tilgjengelige fra Nikon.


Dette kameraet planlegges for salg i oktober 2004.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu