Fotojournalisten.com er blitt ny

Fotojournalisten.com er Pressefotografenes Klubbs informasjonskanal, og serverer nyheter til PKs medlemmer og alle andre som er interessert i fotojournalistikk. Nettsiden er videreutviklet og en rekke forbedringer og nye funksjoner er nå på plass. Blant annet håper PK at den nye frilansbasen vil bli et nyttig verktøy for oppdragsgivere som trenger en fotograf.
Redaktør for sidene er den prisbelønte VG-frilanseren Espen Rasmussen. Han forteller at de nye sidene inneholder en rekke forbedringer i forhold til den gamle utgaven.
– Du vil finne nyheter, bildegallerier som vil oppdateres jevnlig, linkportal og PK-informasjon, der reglene for Årets Bilde ligger. Vi har laget en egen nyhetskategori for teknikk, og det er mulig å abonnere på nyhetsbrev. Dessuten er det laget en egen side for video. Her vil det legges ut videoer laget av fotografer og video fra mange av PKs seminarer. Vi håper å knytte TV-fotografene til oss i større grad, og videogalleriet er en måte å gi de et sted å vise seg frem.
Rasmussen håper også at frilansbasen skal bli et nyttig vertøy for billeddeskere og andre som trenger en fotograf.
– Vi hadde mange navn i den gamle basen også, men det viste seg at ikke alle var medlemmer eller spesiellt seriøse. Vi har nå funnet en måte å sikre oss at det bare er PK-medlemer som kan legge seg inn i basen, og det er satt av mer plass for fotografene å beskrive seg selv og sine tjenester. Allerede er vi godt i gang med å fylle opp basen med navn, men nå er det viktig at særlig fotografene i distriktene følger opp ved å fylle ut skjema.

—Mye av dette er gjort nettopp med tanke på fotografene utenfor Oslo, sier Fredrik Naumann som også sitter i redaksjonen og PK-styret. – De fleste seminarene holdes jo i Oslo, selv om vi skal prøve å arrangere flere andre steder i landet også. Med video kan medlemmene og andre som er interessert i fotojournalistikk få del av noe av det som skjer, uten å reise til Oslo. Bildegalleriene vil også være en måte for fotogafer i hele landet å vise hva de holder på med.

Pressefotografenes Klubb gjorde nylig en undersøkelse som viste at mange frilansere sliter. Og selv om PK ikke er en fagforening så har styret bestemt seg for å ta tak i noe av dette. Det vil også bli et hovedtema når PK arrangerer nordisk møte i November.
– Styret i PK ønsker å gjøre noe med den vanskelige situasjonen for fotofrilanserne. Å satse mer på Fotojournalisten.com er ett ledd i det arbeidet. Vi håper også å få til flere praktiske kurs og spennende seminarer, og Fotojournalisten.com er det naturlige stedet å informere om dette, sier Naumann.

Webmaster Arnljot Bringedal var med å starte Fotojournalisten.com i 2001.
– Det hele startet jo som et hobbyprosjekt, men har vokst over alle forventninger. Det har vært kontinuerlig arbeid siden 2001 med denne portalen, men det som har skjedd den siste uka representerer den største enkeltstående forbedringen, sier Arnljot Bringedal. – Det har hele tiden vært meningen at Fotojournalisten.com skal være et nettsted for alle som er interessert i fotojournalistikk, ikke bare PK medlemmer. Derfor er det morsom å se at vi får så mange treff som vi gjør, det viser at vi når et bredt publikum.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu