Kameraer for over 1 milliard kroner

I Norge var det ved utgangen av september solgt fotoapparater for over 1 milliard kroner. Dette er det høyeste tallet noen gang registrert her i landet.
Av de 282 000 kameraene som var solgt, var 94 % digitale. Salget av filmbaserte kameraer har stupt, mens forbruket av film bare har sunket med 15 %.


Salget av digitalkameraer fortsetter å stige. Pr. 30.09. i fjor var det solgt 172 000 digitalkameraer – i år var det steget til 262 000, en økning på ca. 60 %. Økningen skyldes nå at stadig flere brukere kjøper sitt andre eller tredje digitalkamera – de skal ha det siste og mest moderne.

- Noen lokkes av flere bildepunkter (megapiksler), mens andre vil ha kraftigere zoom – eller kanskje vil de både ha et lite kamera som går i lomma, og et annet større og mer avansert kamera i tillegg, opplyser informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet. – Vi sitter ikke på konkrete tall, men hører fra flere kilder at salget av såkalte megazoomkameraer (mer enn 5x zoom) øker sterkt. Det er et godt bevis for at fotointeressen er stor i Norge. – Jeg går ut fra at vår neste forbrukerundersøkelse i februar vil vise at Norge har passert Japan og er nummer 1 i digitalkameradekning, avslutter Førsund.

I tillegg til milliardomsetningen av digitalkameraer er det hittil solgt 800 000 engangskameraer – millionen blir passert til jul. I motsetning til nesten alle andre land, har salget av engangskameraer i Norge bare økt og økt. Nå tror Fotorådet at toppen er nådd, men 1 million kameraer med film har etter hvert fått stor betydning for filmframkalling og kopiering av bilder på papir. Snart vil 20 % av bildeproduksjon fra film komme fra engangskameraer!
 - Moderne for 50 år siden!
Moderne for 50 år siden!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu