UTSNITT 2004: Prisutdeling og fest

Utsnitt feier sitt 10 års jubileum med en stor prisutdeling og fest for kommersielt fotografi. På det gamle teateret Scene West Viktoria skal det deles ut nærmere 70 priser. Juryen har inntil i dag vært hemmelig, fem reklamefotografer i Østerrike brukte to dager på å bli enige om hvilke av 539 Norske arbeider som fortjente sine priser. Det skal også kåres en årets nykommer av 506 innsendte arbeider. Vinneren får en Epson 4000 printer.
<h4> av CF-Wesenberg </h4>

Juryerformann Per Hoffmann reiste til Østerrike med de 539 bildene i kategoriene 1-12. Det er en tradisjon blant Norske Reklamefotografer at bildene ikke skal bedømmes av norske fotografer. Dette bl.a. for å unngå habilitetsproblematikken. Pr. dags dato er det kun 3 personer som vet resultatet.

Per Hoffmann var med på å stifte NRF en gang i tiden, og har vært formann i foreningen. Foruten sitt arbeide som juryformann skal han også være konferansier og prisutdeler under Utsnittfesten. Til dette arbeidet får han hjelp av vakre Siw Wikan fra Epson.

OM JURYARBEIDET
Det ble diskutert, forhandlet, forkastet, tatt inn igjen og diskutert videre. - En interessant, lærerik og tidskrevende utfordring, sier Per Hoffmann om sine kollegers arbeide.

- Spesielt fordi de ikke kjente kampanjene som bildene var blitt brukt i. Portfoliokategorien falt best i smak, også fordi bilder i serie understøttet hverandre.

- Av samme grunn valgte juryen å gi pris til bildedserier også i andre kategorier.

- De østerrikske fotografene syntes at konseptet med juryering i utlandet var interessant og ønsker oss norske kolleger lykke til i fremtiden, avslutter Per Hoffmann


<h2> I den utenlands juryen satt: </h2>
Fra venstre, Ludwig Rusch, Heinz Henninger, Claudio Alessandri, Ron Cordon og Horst Stasny.


</h2> Norsk jury kårer årets nykommer </h2>
Mark Cabot, Nina Therese Wickmann og jury forman Lars Sørlie har bedømt 506 bilder i årets nykommer kategori. Vinneren av denne gjeve prisen får gjerne sitt gjennombrudd her.

Antallet bilder i denne kategorien satt opp mot at det er like mange i de resterende kategoriene for de ”etablerte”, sier noe om interessen for fotografi i dagens Norge.

Fest og prisutdeling finner sted 17. februar kl. 19.00 på Scene West Victoria, påmelding til festen kan du gjøre på denne adressen:
http://www.reklamefoto.org/utsnitt/
Pris 450 kroner inkl. middag.

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu