Nordmann med "verdens beste portrett"

Roar Christiansen fra Bergens Tidende vant portrettkategorien for aviser i Picture of the Year. Det er en prestisjtung konkurranse - denne gang var det innsendt 36 000 bilder. Bildet er av en aids-syk kvinne som fotografen fulgte gjennom lang tid.
Til Bergens Tidende forteller Roar at mange av hans helter mine har vunnet denne prisen, så han føler seg er i veldig godt selskap.

- Det er helt fantastisk, jeg er veldig fornøyd, sier han.

Portrettet han vant med, ble også sendt inn til Årets bilde i Norge, der Christiansen har vunnet flere priser tidligere, men nådde ikke opp der. Å få anerkjennelse i en større, internasjonal konkurranse, er derfor ekstra tilfredsstillende for ham.

Årets portrett sto på trykk i en større reportasje i BTMagasinet. Roar Christiansen fulgte i en årrekke aidssyke og sprøytenarkomane Wenche Myrna Bogdanovski, og var med henne helt til hun døde i oktober i fjor.

- Jeg tror prisen er flott for Wenche også, som har sluppet meg så tett inntil seg og gitt meg muligheten til å ta disse bildene, sier Christiansen.

Sjefredaktør Hålien synes at det var ekstra hyggelig at prisen gikk til Roar, som har vært med på å bygge opp det gode fotomiljøet de har i Bergens Tidende.

Du kan se flere av vinnerbildene her:
http://www.poy.org/62/winners.html
Roar Christiansen/BT - Sprøytenarkoman Wenche hadde hiv/aids i mer enn 20 år...
Sprøytenarkoman Wenche hadde hiv/aids i mer enn 20 år...
Roar Christiansen/BT

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu