Oslofotografene: Rekordoppmøte!

Det var rekordoppmøte på Oslo Fotograflaugs årsmøte, med 25 Oslofotografer. Dette er et tegn på at mange fotografer vil kjempe for sitt yrke, i en verden hvor frilansere slåss alene mot forlagene og fotografi selges på billigsalg. Det er på tide å være en stolt fotograf, er signalet fra dette møtet. Den nye tiden er begynt, med et styre som er representert fra presse, portrett og reklamefotografi.
Det nye styret vil jobbe for å bedre aktivitetene og fordelene til medlemmene. Målet er å doble medlemsmassen. Noen av tiltakene som står på programmet er Photoshopkursing (50%rabatt for medlemmer), møte med NFF sin advokat og ”prisproblematikk” for frilansere. Selvfølgelig vil det også bli arrangert andre faglige aktiviteter. Oslofotografene vil i fremtiden oppleve et inkluderende faglig og utviklende miljø for ALLE fotografer.

Takhøyden i lauget er så stor at du ikke vil trenger å melde deg inn i andre ”fotoklubber” for å få faglig eller sosial stimulering.


De som nå skal jobbe for å bedre Oslofotografenes kår er: Inger-Johanne Lundgren (leder), Gunnar Mjaugedal, Lisbeth Michelsen, Inger-Johanne Lundgren, Tevje Johan Akerø, Eva Helene Storm Hanssen, CF-Wesenberg og Terje Lie Olsen.
Det nye styret vil jobbe for å øke medlemsmasen ut fra et enkelt prinsipp: Mange er sterkere enn få.


Årsmøtet godkjente regnskapet, og etter benkeforslag ble kontingenten økt til kr 750,-. Målet er å bedre økonomien, slik at Oslofotografene skal få et bedre profesjonelt tilbud, ved å melde seg inn i Norges Fotograf Forbund og denne representantorganisasjonen lokalisert i Oslo.

Det ble av samme grunn også foreslått å utvide styret med en person. Dette ble enstemmig vedtatt.

Hans Klavestad og Jens Eldøy takket for seg etter mange års tro tjeneste. De har i nedgangstidene som fotograforganisasjonen har opplevd de siste årene med store omveltinger i bransjen, holdt liv i OFL.

Årsmøtet fant sted hos Digital Photofactory i Hasleveien. Innehaver av studioet sto også for kveldens foredrag. Reklamefotograf Terje Marthinusen fortalte om sine arbeidsmetoder, og litt om sin digitale historie som begynte i 1996. Det mange lærte, var at man må kunne vel så mye fag i den digitaleverden, som i den analoge. Og at det ikke finnes snarveier...

Alt i alt virket det som om det er kommet en ny gnist i medlemsmassen, og at mange fotografer er ”bekymret” for fotografifaget om dagen. Men konklusjonen er at mange også vil kjempe for sitt yrke. Meld deg derfor inn i Norges Fotograf Forbund.

DET NYE STYRE TREFFER DU HER:
Inger-Johanne Lundgren
inger-johanne@injo.no

Eva Helene Storm Hanssen
eva@moment.no

Tevje Akerø
tevje@moment.no

Gunnar Mjaugedal
mail@catchlight.no

Terje Lie Olsen
lieolsen@c2i.net

cf-wesenberg
cf@foto.no

Lisbeth Michelsen
post@lisbethmichelsen.com
Robert Meyer -
Robert Meyer

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu