Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Ja vi elsker ... Lill-Ann!

Som et ledd i feiring av den særnorske nasjonalfølelsen av 7. juni, viser Lill-Ann Chepstow-Lusty serien ”Ja vi elsker ...” i IKM kultursenter på Grønland i Tøyenbekken 5, Oslo. Serien teller et tyvetalls bilder og handler om nasjonal-symboler som bunader og flagg i varierende omgivelser.
<h4> av Robert Meyer </h4>

Hovedbildet er et selvportrett av Lill-Ann med norsk flagg og bunad, og med en skikkelig blåveis. Hun ble kjørt ned av en råkjører av en sykkelist i Nordmarka – typisk norsk det også. Utstillingen henger til den 7. august. I etasjen over viser hun en annen serie ”t.A.K.e 2 – Freaturing Real Live Lesbians” som henger til den 26. juni.


Flere av bildene refererer til den russiske duoen ’ t.A.T.u’ (Gran Prix 2003), som forøvrig bare flørtet med lesbiske hentydning - så tydelig at BBC ikke ville vise videoen på tv fordi de mente at den inviterte til pedofili. Chepstow-Lustys serie består av åtte lesbiske par, fotografert i 2002-2003, og flere er utstyrt med en slags skole-uniform med skotskrutet skjørt og hvite bluser, á la russiske ’t.A.T.u’. Bera Moseng, sosiolog og forsker ved NOVA, fastslo i åpningstalen at ’Alle tror at Lill-Ann Chepstow-Lusty er en lesbe som fotograferer lesber, men det stemmer ikke. Ta2-serien er heller unntaket som bekrefter regelen’.

Lill-Ann Chepstow-Lusty har i mange år arbeidet, konsekvent som en sosialantro-polog, med sin interesse for folks adferd, ritualer og særtrekk.

Tidligere har hun fotografert Pin-downs (kalendermenn), ’Kroppens sug – hjertets savn’ (spiseforstyrrelse), ’Norge helt Texas’ (bok) ’Med damer i sikte (Pål l’Roid) (fotoroman), ‘Norway – for export only’, ‘Endangered Species’ (turister), ’Absolutt Viking’ og ’Norge helt Disney’. Skjønt hun ikke passer inn i noen av dagens aktuelle trender eller fotografiske moteretninger, er hun allikevel en av nasjonens mest særegne fotografer.

Hennes evne til å få folk til å kjenne seg igjen, og trekke på smilebåndet savner sidestykke i norsk fotografi.
Selvportrett av Lill-Ann Chepstow-Lusty i bunad -
Selvportrett av Lill-Ann Chepstow-Lusty i bunad
Selvportrett av Lill-Ann Chepstow-Lusty i bunad -
Selvportrett av Lill-Ann Chepstow-Lusty i bunad

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu