Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Fotostudentene feirer med egen bok

Fotojournalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo feirer ti år. Nå kommer boka med bilder fra alle de 64 studentene som har gått på skolen.
– Noe av det som gjør denne boka spennende, er den enorme variasjonen, sier redaktør Espen Røst.
Han er tidligere student ved Fotojournalistutdanningen, og jobber nå som fotograf i Dagbladet. Sammen med resten av redaksjonen har han jobbet siden mai med å få ferdig «64 fotojournalister – ti år». Nå er den 160 sider tykke boka endelig sendt til trykking.

– Det har vært en lang og tidkrevende prosess. Spesielt det å skaffe sponsorer til boka har tatt mye tid, sier Røst, som de siste ukene har jobbet dag og natt med å ferdigstille boka.

I boka blir hver enkelt fotograf presentert på en dobbeltside. Alle har plukket ut den reportasjen, eller det enkeltbildet, de aller helst villle ha på trykk.
– På denne måten kan man si at boken har hatt 64 redaktører, sier Røst.

– Vi har lagt stor vekt på redigeringen av boka, og har forsøkt å vise det som er spesielt ved hver enkelt fotograf. Alle fotografene forteller én historie hver i boka, enten det er med ett eller flere bilder. Vi har forsøkt å bruke de forskjellige bildeuttrykkene på en positiv måte, slik at boka inneholder både mange overraskelser og mange kontraster.

I boka presenteres alt fra harde nyhetsbilder til featurereportasjer og fotografier som krysser over i kunstsjangeren – noen av dem meget subjektive.
– Det vil jo nødvendigvis bli en del ulike bilder når man samler arbeider fra så mange forskjellige fotografer. Det alle har felles, er at de har gått på fotojournalistutdanningen, sier redaktøren.

Under Dokument05 i Oslo 4. til 7. oktober presenteres den nye boken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu