Videregående skoletilbud i fotojournalistikk

Det er vanskelig å komme inn på pressefotografutdanning i Norge. Her har Sunnfjord Folkehøgskole et forskoletilbud.
<B>Hverdag og tur</B>
Sunnfjord Folkehøgskule er opptatt av at man skal tilegne seg disse ferdighetene som pressefotograf. I løpet av en vanlig uke vil du få undervisning og praksis i faget i hele 14 timer, i et miljø som er tilrettelagt for at du skal ha utviklingsmuligheter. Et rikholdig produksjonslokale står til disposisjon hele dagen og kvelden. I tillegg til dette vil noen uker i løpet av skoleåret være avsatt til reportasjer og utenlandstur til Egypt, pluss eventuelt praksis i avis. Dessuten har skolen to minibusser som gjør det mulig å komme seg rundt til reportasjemål, både til kysten og havet, og til fjorder, breer og fjell. Mange av de lokale reisemålene vil vi foreta i samarbeid med søsterlinja Foto svart-kvitt.

<B>Aktør kontra mottaker</B>
Ved å mestre faget pressefotografi kan du leve ut dine egne utferdsbehov og faktisk tjene penger på det, du kan få tilfredsstilt trangen til opplevelser fordi du kan gjøre en fotodokumentasjon eller reportasje. Du får tilgang til spennende steder der ingen andre uten god grunn har anledning til å være. Å være en god pressefotograf betyr også å bry seg, engasjere seg og brenne for noe! Enten det gjelder å avdekke andres urett, eller noen som tar for seg for mye. Pressefotografering handler i stor grad om selve livet.

Pressefotografering er dokumentasjon, portrett, reportasje, nyheter, sport studio, bildetekster og arbeid med tematikk og etikk. På Sunnfjord Folkehøgskule vil du få jobbe med mange genre innen foto. Det vil også bli gitt tid til tekstproduksjon.

Linjelærer er Olav Øygard. Han har 16 år som yrkesfotograf bak seg, og var svært sentral da lokalavisa i Sunnfjord, Firda fikk prisen for beste utformede lokalavis i Europa. Juryen la særlig vekt på den gode fotojournalistikken. I tillegg er han teaterfotograf, og har hatt egen fotoutstilling.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu