Denne artikkelen ble litt lenger enn jeg først hadde antatt, men etter å ha gått gjennom den flere ganger har jeg funnet ut at den må være slik den er. Jeg har forsøkt å belyse de forskjellige delene ved råfiljusteringer og konvertering til ønskede formater. Det er helt sikkert noen som vil etterlyse ting jeg ikke har vært innom, og tilbakemeldinger på dette vil jeg sette stor pris på. Siden publisering på web også kan redigeres i ettertid, vil jeg vurdere eventuelle ønsker og muligens legge de inn i denne artikkelen der de måtte tilhøre.

Det vil helt sikkert også være noen som er uenige i deler av det jeg har skrevet, og selv om jeg har forsøkt å være så objektiv og ikke- konkluderende som mulig vil det nok være sannsynlig at mine egne meninger har fått slippe gjennom på enkelte områder. Heldigvis er det slik at vi er alle i vår rett til å ha egne meninger, det ville blitt en kjedelig verden hvis vi ikke hadde det. Hvis det er noen som er sterkt uenig i noe av det jeg har skrevet så setter jeg pris på å få høre om det også. Men så er det det med at når vi snakker om fotografi så er det ikke bare en ting som er rett heller. Det kommer jo an på øyet som ser… Hva jeg synes ser bra ut eller er riktig er jo ikke sikkert du synes ser like bra ut. Poenget er vel at det er mange veier å gå for å oppnå ønsket resultat og det er viktig at hver enkelt finner ut av sin egen vei/måte å gjøre ting på.

Jeg håper du som har lest gjennom artikkelen har fått en positiv opplevelse og også funnet innholdet både nytting og lærerikt. Som jeg skrev i innledningen så er nivået på denne artikkelen lagt opp til de som trenger mest hjelp når det gjelder jobbing med råfiler, men jeg håper at det også har vært nyttig for de som allerede har erfaring med og som allerede har kunnskaper om jobbing med råfiler.

Have fun!

Paul Konradsen
paul(at)totaltraining.no


___________________________________

Har du ønsker om fremtidige artikler i digital bildebehandling eller tilbakemeldinger på denne kunnskapsartikkelen? Send email til:

desk(at)foto.no
paul(at)totaltraining.no