I utskriftsmodulen er det en del nyheter. Selve print- dialogboksen er blitt mer komplett, hvis man kan si det slik. Man kan lage sine egne Presets enten ved duplisere et eksisterende preset og deretter gjøre de endringene man ønsker. Hvis man har gjort endringer i et ferdig preset, kan man lagre dette, og hvis man skulle glemme det vil man få en påminnelse når man forlater print- dialogboksen. Legg merke til i illustasjonen under at man kan se at det er gjort endringer i et preset ved at det er markert med en liten prikk foran forhåndsvisningsbildet til det aktuelle preset.



I tillegg til å sette verdier for marger i egne felt, kan man også sette disse ved å ta tak i bildekanten og dra innover ønsket bredde på margen. I illustrasjonen under har jeg satt 2 cm høyre og venstremarg og 1,5 cm bunn og toppmarg ved å dra i selve bildekanten. I tillegg til at man får opp et lite skjermtips som forteller bredden eller høyden på margen, kan man også benytte linjalen som vises på forhåndsvisningens topp og venstre side.



I tillegg til vanlig “Contact Sheet”, kan man nå også skrive ut flere eksemplarer av samme bilde på ett eller flere ark. Antall eksemplarer av bildet setter man i anttal rader og kolonner, og man kan selvsagt sette ønsket mellomrom mellom bildene.



Hvis størrelsesforholdet mellom bildet og bildeboksen på siden som skal skrives ut er ulik, kan man automatisk beskjære bildet til å fylle bildeboksen.



Man kan også justere forstørrelsesgraden og plasseringen av bildet i bildeboksen. I illustrasjonen under har jeg skalert bildet maksimalt i bildeboksen og plassert det slik at jeg får ønsket utsnitt.



Vi kan legge til “rammer” på bildene ved utskrift. I illustrasjonen under har jeg, for at vi skulle kunne se rammen, valgt en sort ramme på 0,5 cm.



Det er også mulig å legge til tittel, undertittel, diverse metadata, egen logo, vannmerke, sidenummer eller beskjæringsmerker til utskriften. I illustrasjonen under ser vi de ulike valgene. Legg merke til at vi også kan velge skrifttype og størrelse på skriften vi legger til.



Når vi skriver ut kontaktark så kan vi nå legge til ønsket antall kommentarlinjer under hvert bilde. Dette vil allikevel begrenses i forhold til hvor mange bilder vi har på hvert ark. I illustrasjonen under har jeg satt 5 kommentarlinjer, men på grunn av antall rader med bilder på arket, så er det altså ikke plass til mer enn 3 kommentarlinjer.



En av de virkelig nyttige funksjonene i utskriftsdelen er muligheten til å foreta justeringer for bildet som gjelder kun for utskriften. I illustrasjonen under har jeg økt både lysstyrke, kontrast og fargemetning i tillegg til å legge til en del oppskarping. Legg merke til at når man velger oppskarping, så får man en “Loupe” slik at man kan se resultatet av oppskarpingen i riktig visning. Som vi også ser i illustrasjonen så har vi alle valgene for “Loupe” også her. Bra Apple.