Her er det ikke så mange nyheter, men det kan være verdt å få med seg at vi nå har muligheten til å bestille bøker i ekstra stort format; 33 x 25,4 cm.



Photo Books i Aperture 3 har fått 2 nye Themes; Photo Essay og Journal, og det er dermed 11 ulike Themes man kan benytte for å lage bøker.
I de to nye Themes har man også muligheten til å legge til et kart for å illustrere stedsinformasjon for bildeopptaket. I illustrasjonen under ser vi at det er valgt en layout som heter 1-Up w/Map”.



Vi har også flere redigeringsvalg når det gjelder visning av selve kartet. I illustrasjonen under har jeg dobbelkliket på kartet og dermed får vi opp en dialogboks hvor vi kan legge til flere steder som skal vises i kartet, vi kan zoome inn eller ut i kartet og vi ser også at vi har en liten “Fly- out”- meny hvor vi kan gjøre en rekke valg.



I tidligere versjoner av Aperture var det kun mulig å bestille bøker direkte fra Apple når man bestilte via Aperture. Man kunne selvsagt lage en pdf- fil og bestille hvor man ønsket, men nå er det altså mulig å bestille bøkene vi lager fra flere andre selskaper direkte fra Aperture. Selve bestillingen av boken man har laget er svært enkel. Det er bare å klikke på “Buy Book” og deretter følge instruksjonene for å logge inn og gjøre de valg man ønsker for bestillingen.