Fullskjermsvisning har vært tilgjengelig i Aperture fra før, men nytt i versjon 3 er at man nå også kan vise Projects og Browser i fullskjermsvisning. For å veksle mellom vanlig og fullskjermvisning kan vi enten benytte ikonet i verktøylinjen eller hurtigtasten “F”. For å veksle mellom Viewer og Browser trykker man bare “V” på tastaturet, eller dobbelklikke på det aktuelle bildet. Man kan også lett komme tilbake til Projects i fullskjermvisning ved å klikke på en egen knapp i øvre venstre hjørne, og dermed trenger man ikke lukke fullskjermvisningen for å gå tilbake og velge et annet Project.



En annen elegant måte å navigere mellom de ulike Projects på i fullskjermvisning er å benytte navigeringsknappene i øvre venstre del av skjermen. Apple har valgt å kalle disse “Library Path Navigator”, og de vises som såkalte “Bread Crumbs”, hvilket er en forholdsvis vanlig måte for et nettsted å vise hvor man befinner seg. Måten Apple har løst navigeringen her er ikke helt ulik den man i sin tid så i Explorer i Windows Vista. Her kan man ikke bare velge å vise ulike Projects, men også Album, Books, etc. i fullskjermvisning.



Litt uoversiktlig er det allikevel at hvis man f.eks. velger ett gitt Album under et Project, så er det fortsatt det aktuelle Project som vises i navigeringsvisningen, og ikke albumet man er i. Hvis man klikker på det akutelle Project, så får man heller ikke opp noen avkrysning eller annen form for visning som forteller hvilket Album man viser. Nå finnes det løsninger for det meste, også når det gjelder dette. Hvis en klikker på filtervalgene for visningen man er i, så får en opp dialogboksen hvor man sette de ulike filtreringene. I tittellinjen på denne dialogboksen står det hvilken visning man er i, i dette tilfellet albumet “Finland”. Dette bør allikevel bli rettet fra Apple slik at man får en oversikt over hvilken visning man befinner seg i.



Ved fullskjemvisning har man også, som tidligere, muligheten til å vise “Inspector” og “Filmstrip”, men i versjon 3 av Aperture har man også muligheten til å feste disse til kanten av skjermen på en slik måte at de ikke dekker over visningen av bildene. “Filmstrip” kan man velge om man vil ha til venstre, høyre eller i bunn av skjermen, og “Inspector” kan man velge om man vil ha til venstre eller høyre på skjermen. Har man f.eks. valgt å ha “Filmstrip” til venstre så vil “Inspector” automatisk legge seg på høyre side av skjermen når man velger at den skal festes. Har man valgt at “Filmstrip” skal være i bunn av skjermen, vil plasseringen av den “flytende” utgaven av “Inspector” (på høyre eller venstre side av skjermens midtpunkt) bestemme om den skal feste seg til venstre eller høyre side av skjermen når den festes. I illustrasjonen under har jeg valgt at Filmstrip skal være på venstre side av skjermen og dermed vil Inspector HUD legge seg på høyre side.



Man kan selv sette ønsket lysstyrke (gråtone) for bakgrunnen i fullskjemvisning på samme måte som man kan i normalvisning.