Med hue fullt av betong = serie på 8
Her har jeg forflyttet meg til motsatt side av betongblanderen av det jeg viste fredag der singel, sand og sement har blitt til betong og en annen gjeng hardtarbeidende damer bærer det til endelig bestemmelsessted. Mannfolka lesser på og av mens damene er transportbåndet.
Jeg gadd vite om noen av dottens damer kunne tenke seg en slik jobb. Tviler på at lønna er all verdens, men entreprenøren tjener svært så gode penger. Husbygging i Goa har etter hvert blitt svært så dyrt sammenliknet med bare for noen få år siden. En medvirkende årsak har nok vært at folk med penger fra andre deler av India har kjøpt opp land for å unngå å betale skatt. Her er det nok ikke tvil om at også indisk mafia er innblandet for de har sine fangarmer ute etter mye. Det er kanskje ikke så kjent i resten av verden at det pr. i dag f.eks. er mafiaen som driver store deler av Bollywood filmindustri hvilket har medført at mye mer vold har blitt innført i filmene enn det opprinnelig var for om mulig å selge bedre.
Da arbeidsdagen var slutt kl. 18 ble det kropps- og klesvask. Under disse skjortene og tøystykkene de har rundt hoftene har de full sari som er tredd opp mellom beina og festet ned i linningen. Sarien består av en trang topp slik som man ser ungjentene her hjemme bruker med bar mave. Denne toppen holder puppestellet på plass for så vidt jeg har sett brukes ikke BH så toppen tjener mer som det man i vår verden bruker som sports BH. Selve sarien består av et 6 meter langt tøystykke som de vikler rundt underkroppen mens den siste biten blir lagt opp ryggen og over skulderen og henger løst foran den nevnte toppen for å unngå å vise de avslørende formene under.
Etter endt arbeid ble de møkkete plaggene vasket ved at de hadde dem i vann og banket dem mot et fat, en stein eller annet hardt for å få møkka ut. Ben og armer fikk også en omgang før sarien ble hektet løs og de før så møkkete bygningsarbeiderne forlot plassen som flotte og vakre damer i fargerik sari med de våte klærne i et fat. Denne seansen har jeg ikke eksponert.
Men hele denne serien på 48 bilder finner du i mappa "Female Constructions Workers in Goa in India"


http://WWW.pbase.com/kneppen
OK etter forholdene. Bevegelsesuskarphet som forekommer her og der var vanskelig å unngå.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:34:08
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:35:01
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:35:40
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:36:19
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:37:07
    Versjon #6
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:38:15
    Versjon #7
  • Lagt inn: 2013-05-26 09:38:50
    Versjon #8
Utstyr
  • Canon EOS 7D
  • Sigma 18-250 med OS
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetEksponert for frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_635844} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Carsten W.

Masse å se på igjen og en informerende undertekst.
V3 er bildet som tiltaler meg mest. Fint lys på ansiktet og i det hele et bilde som star for seg selv.
Lars-Anders M.

Litt mange versjoner her. Hvis man kan kalle dem det. Alle bilder er ulike. Ville heller kalle dette en serie. Men du viser noe vi ikke ser til daglig. Bra informasjon om andre menneskers sosiale vilkår
Roar K.

Lars-Anders:
Det står da tydelig i tittelen at dette er en serie.

Roar
tom mamen b.

er enig med Lars-Anders, - det blir litt mange "versjoner" her. det står under bildegalleriet: legg til nytt bilde - og DET er da vitterlig i entall og personlig oppfatter jeg versjoner av et bilde som fototekniske endringer av samme motiv. når det er sagt: disse bildene dine (som inngår i en serie: "serie på 8") er alle meget gode journalistisk fortalte storier og jeg synes at hvert bilde står godt nok alene og fortjener derfor å kunne presenteres alene (gjerne merket som "bilde nr x i serien på 8"
du er mye ute og reiser Roar og viser flotte bilder fra andre miljøer enn det jeg kjenner til (jeg har dessverre flyskrekk), jeg liker bildene dine og hadde gjerne sett dem uten rammer, - men det har jeg nevnt før.

mvh

Tom Mamen Braastad
Roar K.

Ja, hver og en har sin smak. Men jeg lager og presenterer mine bilder slik jeg vil ha dem. Blir vanskelig å tilfredstille smaken til hver og en som er innom. Mine bilder får stort sett rammer så får folk like det eller la være.
Så vidt jeg har sett så står der intet om at det ikke er tillatt å presentere serier - og jeg er da heller ikke alene om å gjøre det. Har allerede kommentert flere slike i dag.

Roar
tom mamen b.

jada Roar, jeg forteller deg bare min oppfatning - at du er av en annen oppfatning er helt greit for meg. og det med rammer er jo bare en smaksak - du liker rammer / jeg gjør det ikke, det må det da være lov å si vel :-) ????
Likevel synes jeg bildene dine hadde fortjent en bedre framstilling enn som v-xxxxx i en serie under et "hovedbilde", det er jo thumbnailbildet som ved første øyekast vekker interesse hos en tilskuer og da synes jeg det er synd at alle de andre flotte bildene dine på en måte blir "annenrangs" og bare "dukker" opp når man har klikket på hovedbildet - skjønner??? DET synes jeg er litt leit - for bildene dine er veldig gode og jeg mener de fortjener bedre.

mvh

Tom Mamen Braastad
Bjørnar O.

Flott serie av desse hardtarbeidende kvinnene.
Mange bilder som tar tid å studere,men absolutt verdt det.
Flott informativ undertekst.

Mvh Bjørnar
Trygve B.

Dette er nå et grundig arbeid som jeg syntes var interessant. Både bilder og tekst inngir god kvalitet. Mvh Trygve
Eli S.

Nå har mannfolkaagt sitt. For min del sier jeg at dette er en flott dokumentasjon på hvordan det jobbes i på en annen kant av kloden.
Du lurer også på om vi "gamle" kvinnfolka på dotten ville ha tatt en slik jobb.
Veeel, ikke for lønna sin del, men det å bære noe tungt på hodet jammen meg den beste treninga vi kan få noen og enhver av oss. Da slipper vi å renne ned treningsstudioene eller fysioterapeutene.
:) Eli
Alf B.

Flott serie du presentere med lærerik og interessan undertekst.
Detaljerte og gode bilder fra byggeplassen med god skarphet og sterke farger som fremhever innholdet i bildene.


Alf
Berit A.

En flott, fargerik og fortellende serie. Dette så litt slitsomt ut. Fint med teksten du legger til. :))
Men, joda vi norske kvinner kan jo også stå på litt, jeg fylte blandemaskin og slo i trillebår og trillet dette når vi bygde hus. Tungt, men artig også. Attpåtil var jeg gravid uten å vite det. Men det gikk bra. ;) Tror ikke jeg hadde mestret dette i dag.
Solvår B.

Jeg sier som Berit: En flott, fargerik og fortellende serie. For et slit!
: ) Solvår
Jostein S.

Hei
Interessant det du forteller her Roar både i tekst og bilder
Teksten er veldig informativ og gir utfyllende informasjon i tilegg til bildet
Det du skildrer er fint å få frem i dagen
Rart det skal være slike forskjeller selv i dag
På internasjonalt samarbeid har vi altså ikke klart å knekke koden
Profitt og grådighet rår makta
Det virker som de mest kyniske kan gå over lik
Jostein
Oddmund K.

En herlig serie rett og slett..med utfyllende undertekst.
mvh Oddmund
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu