Klovnfisk
Klovnfisk og sjøanemoner lever i symbiose,dvs. begge er avhengig av hverandre. Men mest er nok klovnfisken avhengig av den giftige anemonen for beskyttelse. Fra Borneo.
Utstyr
  • Nikon F90x
  • 60
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/32
  • FilmtypeFuji Velvia
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger123
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6392} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Håvard R.

Fantastisk flott!
Avsluttet .

Fantastisk bilde som vanlig fra deg. Farvene på anemonene er helt utrolig. Men er det ikke en false clownfish? Synes den mangler de svarte stripene rundt det hvite - imotsetning til bilde nr. 8218.
Carsten A.

Fenomenalt naturbilde - som natur, bilde og eksempel på helt fremragende teknikk. 12 av 10 oppnåelige!
MVH CA
Birna R.

Et bilde blir verken bedre eller dårligere om det er tatt under vann. Komposisjonen er unødvendig midtstilt og svært kjedelig. Litt slagskygger fra blitzen. Et bra artsbilde, men ikke noe mer. 5 poeng, maks.
Erling S.

Ser dere er uenige, og det er dette som skaper debatt. Det er ennå verre å ta gode bilder under vann enn over p.g.a. alle andre tingene som skal fungere (man skal kunne avbalansere seg, har 60 kg med utstyr på kroppen, ser gjennom en maske, bruker klumpete fotoutstyr, kan ikke skifte linse eller film osv. osv.). Dette er ikke noen unskyldning, men en forklaring på hvorfor UV bilder kanskje blir litt kjedelige da det er komplisert og valgene er få.
Til D A B-L: Det finnes utrolig mange forskjellige klovnfisk. Arten du henviser til er nok den vanligste (i alle fall i Rødehavet), mens denne er vanlig på Borneo.
Birna R.

ES: hjertens enig angående det vanskelige i å ta bilder under vann (har gjort det selv ..). Men, dessverre, det betyr ingenting for den som ser bildet etterpå. Da *må* bildet vurderes på lik linje med alle andre, og de samme hensyn til innhold etc. gjelder. Skulle ønske man fikk ekstra poeng for vanskelighetsgrad, men slik er det ikke. Igjen dessverre.

Se mine kommentarer i lys av dette.
Erling S.

Enig Bjørn, men som jeg skriver er det ikke en unnskyldning men mer en forklaring for folk som ikke dykker.
Birna R.

Ja da er vi enige.
Carsten A.

For ordens skyld: Det spiller ingen rolle for min vurdering (som fastholdes) om bildet er tatt over eller under vann, eller om det på en eller annen måte har vært ''vanskelig'', strabasiøst eller kostbart å få gjort opptaket. Det er bare bildet - slik som vist her - som har betydning.
MVH CA
Erling S.

Takk Carsten. Hyggelig med diskusjon, men mest hyggelig med positiv tilbakemelding, selvsagt. En liten detalj er at uten lys er denne sjøanemonen selvlysende veivesen-rød (sterkt skrikende lyserød farge). Med blitslyset kommer fargene på bildet fram. Det har lurt meg mange ganger, og jeg har aldri - uansett forskjellig teknikk, greid å få fram de ''originale'' fargene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu