Harde tak!
Ett bilde som ble tatt under demonstrasjonen mot usa / clinton.
Utstyr
  • Cannon eos 5
  • Cannor 38 - 80 usm
  • Brennvidde80mm
  • Blender-
  • FilmtypeKodak cn 400
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPresse
  • Lastet opp
  • Visninger127
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_6102} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Christian K.

Du burde vært enda nærmere... Ser for meg at motivet hadde vært rimelig tøft med en vidvinkel nesten nede på bakken. ?
Magnus Knutsen B.

Jepp, jeg må si meg enig med CK.. Dessuten synes jeg det hadde gjort seg med litt hardere kontraster.
Johnny Roger P.

Er enig med at det sikkert hadde vært tøffere med ett lavere standpunkt og det opprinnelige bildet er ''hardere'' hva lyset angår hvis det var det som mentes med kontraster.

Det var ett ordentlig adrenalinrush når dette bildet ble tatt ved sp.banken nor like ved nationaltateret. Jeg og en kompis kom midt imellom demonstrantene, det ridende politi og terrorpolitiet i en ordentlig clinch.
Svend M. B.

Det er en stund siden jeg har kikket på disse sidene, men jeg måtte kommentere litt til dette bildet, eller rettere sagt, kommentarene til dette bildet, selv om det er lenge siden bildet ble lagt inn. For det første til Chistian og Magnus; Det er kansje ikke rette plassen for en fotograf å ligge med kameraet oppe i ansiktet på en demonstrant slik dere ønsker. I denne situasjonen hadde fotografen da raskt krysset en grense hvor han risikerte å hindre politiets arbeid noe som fort ville ført til at han selv hadde blitt et fotomotiv (les; pågrepet av politiet).

For det andre til fotografen selv; Det såkalte terror politiet har ALDRI i Norges historie blitt satt inn mot demonstranter, heller ikke i dette tillfeldet. Under Clintons besøk hadde denne spesielle avdelingen innen politiet helt andre oppgaver enn å bunte demonstranter.Ikke noen stor sak selvsagt, men det kan virke provoserende på folk dersom de går rundt å tror at terror politiet brukes til dette.
Johnny Roger P.

Takk for den opprettingen SM og du har selvfølgelig rett i at det ikke er terrorpolitiet, det er sikkert en annen avdeling som her var i aksjon. Tenkte ikke igjennom benevnelsen noe særlig da jeg skrev kommentaren!

Ellers er jeg enig i den første kommentaren din også ang. hvor langt en skal gå når en tar bilder av slike situasjoner. En ting er i hvilken grad man hindrer politiet i sitt arbeid - en helt annen ting er sikkerhet : det kan fort gå på helsa løs hvis en ikke tenker seg om. Og en er ikke der for å sloss, ihvertfall ikke fysisk.

Ville heller ikke vise annsiktene til de innvolverte i denne episoden da det var mer situasjonen som var inntressant i mine øyne.

Mvh Johnny
Svend M. B.

Helt enig Johnny. Jeg må bare understreke en ting som jeg glemte i går; jeg synes bilde er bra! Når det gjelder det fotografiske som er kommentert synes jeg bildet fungerer slik det er. De litt myke kontrastene synes jeg fungerer flott. Det avdekker en del rot i bakrunnen som bidrar til å skape en illusjon om kaos. Dersom du hadde brukt en hardere grad hadde noe av dette forsvunnet. Det eneste jeg er litt usikker på er billedkanten. Er dette bevisst? Jeg har prøvd å beskjære vekk den ''matte'' rammen, og da ser det litt bedre ut.

Alt i alt, et glimrende situasjonsbilde!
Johnny Roger P.

Takk for hyggelig kommentar!

Dette bildet som ligger her er bare scannet fra en papir forstørrelse. Og denne hadde ''gradering'' ut mot kantene for de at tanken var at det skulle settes sammen med noen andre ''mykere'' bilder for å lage en kontrast (altså henge i en serie hvor noen bilder var snille osv.)

Er litt usikker på om jeg har med hele benet på personen til venstre - må sjekke neg'et.

Mvh johnny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu