Ungdommelig kjeftesmelle
Jeg har i løpet av de siste dager i en kommentar under et fuglebilde merket meg følgende uttalelse:

"I mine øyne eksisterer ikke "grei skarphet" på fuglebilder. Skarphet skal sitte med innertier hver gang for folk som legger ut bilder i ett sett."

Dette bildet er såvisst ingen innertier så nå forventer jeg meg å få mitt pass pskrevet for å tillate meg å legge ut dette bildet som er tatt fra båt på en krokodillesafari i Goa i India for en del år siden. Det som for meg er det spesielle med dette er at dette er faktisk den eneste ungfuglen jeg har sett her borte etter å ha tilbrakt 15 år i strekk i tørkesesongen her. At det er en ungfugle ser man spesielt på de brune duna over hele hodet som skulle vært noenlunde ensfarget hvit hvis det hadde vært en utvokst fugl. Jeg har også tatt meg den frihet å blåse opp den opprinnelige lagrede størrelsen slik at strukturene har blitt noe grøvre.
Jeg beklager dypt hvis jeg skulle fornærme enkelte fuglefotografer ved å presentere denne ungfuglen som både hva skarphet og andre tekniske detaljer angår nok ikke er en perfekt innertier.

http://pbase.com/kneppen
Muligens OK som artsbeskrivelse av ung brahminyglente.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTatt fra frihånd fra båt i fart.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_567987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Solvår B.

En grei dokumentasjon i Roarsk stil. Det er synd med greina som stikker opp foran fuglen, men slik er naturen.

Det er mange av oss som ikke får til innertier-fuglebilder, men de fleste prøver å få til så bra bilder som mulig, og vil gjerne lære. Jeg synes jeg har fått mange konstruktive tilbakemeldinger på mine fuglebilder.
: ) Solvår
Roar K.

Kommentarer skal være konstruktive, men uten å være utskjellende og utdritende slik jeg dessverre har sett litt av de siste dager.

Roar
Kirsten H.

Noen legger ut bilder for å vise hvor flinke de er, andre for å få kommentarer slik at man kan bli en bedre fotograf. Jeg tilhører den sise kategorien, og det tror jeg du gjør også. Derfor tillater jeg meg meg å si at jeg synes posituren er litt klønete her, formen på nebbet blir ikke så tydelig. Men et interessant artsbilde.
mvh Kirsten
Heidi N.

Hvis bildet er tatt for å dokumentere det å ha sett akkurat denne fuglen for første gang, så får det jo stå sin prøve at skarpheten er så som så. Av og til er verdien av selve dokumentasjonen større en betydningen av kvaliteten. Hvis du skjønner hva jeg mener.... :)
Greit bilde, til det som det var ment til. Kanskje mest synd med greina som går rett over den, men jeg skjønner at du nok ikke hadde mere å gå på her.
Heidi
Roar K.

Kirsten:
Ja, det finnes flere grunner til at det aldri har blitt presentert. Denne gang lette jeg fram et bilde som jeg var sikker på ikke var noen innertier som apropos for ingen fotograf fortjener å bli regelrett driti ut slik Ingrid Milly ble her forrige dagen.

Roar
Avsluttet .

Hei Roar.
Det var noe dødningehodeaktig over dette.
Er fuglen dødens budbringer?
Roar K.

Ketil:
Det er den sikkert i og med at det er en rovfugl som lever av å fange levende byttedyr.

Roar
Avsluttet .

Hei Roar! Ja enig med dere ang.skarpe komentarer..ikke så hygelig alt kan sies men på en pen og saklig måte..eller være stille...dette bildet har allerede fått saklige kommentarer og jeg henger meg på..farger og art er interessante her.. greina var jo litt uhelding..men takk for titten!! God fotouke!
Hilsen Tove
Eirik B.
+1
Jeg har ikke sett komentaren som du beskriver, Roar, men jeg syns det ville være synd hvis foto.no skulle bli gjennomsyret med negativitet og "utdriting". De fleste av oss er amatører, og vår felles målsetning er å vokse på de kommentarene som vi får. Bortsett fra et og annet unntak synes likevel jeg i all hovedsak det er en god tone her inne.

Respektfulle kommentarer der vi tør å være ærlige på en konstruktiv måte er mitt ønske. For min del er skarphet en av de tingene jeg ofte ønsker i bildene mine, og dette er noe jeg gjerne vil bli bedre på.

Vi er alle forskjellige, med våre individuelle preferanser for hva vi ønsker med våre bilder. Og som om ikke det er nok så ønsker vi gjerne forskellige ting med forskjellige bilder.

Du skriver selv at det tekniske ikke er viktig for deg i dette bildet, så da kommenterer jeg ikke det tekniske.

Når det gjelder bildets uttrykk forøvrig, synes jeg fuglens skarpe og morske blikk kommer godt fram. Den kornete effekten på den skumle fuglen gjør bildet litt eventyraktig synes jeg. De gule flekkene på grenen stjeler dog litt oppmerksomhet fra motivet etter min mening.

Mvh
Eirik Bøe

Avsluttet .
+1
Som et artsbilde liggende på harddisken, ja jeg hadde spart på det jeg også.
I kjent Roar-stil, ikke mer å si om den saken.

Nei, jeg hadde nok ikke lagt ut et slikt bilde. Men vi vet at du kan mye bedre, og som din tittel leses, er det et kjekt og minneverdig bilde for deg.
mvh arild
Lars Ivarson F.

vibrerande varmebyger i teknikken her, kornete, samanflytande fargar, overskarpa..er jo heilt j...ikkje rart ketil lurte på om at dette var dødens bodbringar..fint du sleppte den laus så me kan få ram på den..alt for farleg å ha liggande på harddisken dette, roar!..:-))
Line H.

Trodde et øyeblik fuglen satt å bet på tåneglene sine, men disse artene klekkes vel ut 2 bente.Nå er det du som har lært meg om benstillingsmulighetene til vadefuglene så intet forundrer meg.

En sjelden fugl du deler med oss.
Liker utsnittet.

Line
Helge H.

Hei Roar

Dette blir mer en kommentar til din undertekst mer enn til ditt bilde.

Mitt første fuglebilde, ble tatt gjennom glasset på terassedøra, stående inni min egen stue. Bildet var av en hakkespett sittende på en kokosnøtt. Jeg la ut bildet her på foto.no den 22 januar 2011. Den første kommentaren kom tidlig på morgenen og den var lagt inn av Roar Kneppen.

Det var en inspirerende kommentar og ganske sikkert medvirkende til at jeg fortsatte med dette.

Siden har du jevnt og trutt kommet med oppmuntrende kommentarer og konstruktiv kritikk. Hadde jeg blitt slaktet hadde det antagelig blitt med bare det bildet. Så oppmuntrende og saklig kritikk er viktig.

Men, så til poenget. Hadde jeg videre bare mottatt kosekommentarer på de neste bildene hadde jeg blitt stående på stedet hvil. Jeg hadde kanskje trodd at det ikke var noe mer å strekke seg etter, at dette faktisk var perfekt. Etterhvert fikk også jeg negative kommentarer og jeg ble lei meg, men innser jo at uten disse kommentarene hadde jeg ikke kommet meg videre.

Så etter et år har jeg lært masse, tar etter min egen mening bedre bilder og er blitt langt mer selektiv med hva jeg legger ut. Her tror jeg nevnte "offer" har noe å lære.

Når det gjelder bildet ditt eller andres, så tror jeg ikke noen blir fornærmet, men får å si som Arild, vi vet du kan bedre.

Mvh Helge
Alf B.

Hei

Her har du tydelig gitt oss beskjed i underteksten din hva du selv mener og sett selv feil og mangler ved bilde og på peker dette så da er du jo
Avsluttet .

Bilde kunne vært helt perfekt for en nybegynner, noe du absolutt ikke er. Som dokumentar fungerer det utmerket. Som studie i det tekniske som er mulig blir det heller elendig. Men for og dokumentere en sjelden fugl kan bilde beskrive opplevelsen
Alf B.

Ups beklager men hadde litt mer på hjarte
Så da er du på ein måte fristilt negative komentarer og heller få konstruktive tilbakemeldinger og tips på hvordan bilde kunne blitt bedere (men nå vet vi jo alle att dette kan du ) men det er ett tips til flere av oss att vi burde sett feil og mangler ved egne bilder og på pekt dette i underteksten da tror jeg att mangen hadde fått gode tips og råd som tilbake melding, dette er jo du Roar veldig flink på.
Så til bilde så har du utført en etterbehandling som er typisk for deg og det er blitt til ett "typisk Roar bilde" ett godt dokumentert bilde av en fugleart jeg ikke har sett.

Alf
Roar K.

Jeg ser noen har tatt poenget med denne utleggelsen mens andre ikke har det eller rett og slett omgått det.
Jeg mener det skal være fullt mulig å skrive kritiske kommentarer til et bilde uten å bruke et nedlatende språk eller rett og slett være ufin i ord og uttrykk.
Sjøl forsøker jeg i hver eneste kommentar å moderere meg for ikke å såre author. Men er likevel rett som det er litt redd for at jeg kanskje gikk for langt. Man vet jo aldri om noen kunne ta det alvorlig når jeg forsøker å være humoristisk uten å mene noe vondt med det.
Takker så mye for kommentarer.

Roar
Odd E. k.

Hei Roar;

Så flott at du viser meg denne fuglen da, nydelig er den der den sitter oppe på kvisten og speider. At kvaliteten ikke er av at det beste slaget og skarpheten ikke sitter der den skal for så være. men flott er den. Liker også din undertekst som forteller noe om hvordan dette blidet ble tatt. Godt fanget i et fint utsniitt!

Mvh

Odd E.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu