Hettemåke i flukt
Bildet inngår i albumet Hettemåke (Larus ridibundus) - Hettemåken tar seg fint ut i sin vår/sommer-drakt. Bildene i serien tar ellers sikte på en rimelig god artsdokumentasjon.
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds
  • Canon 300/2.8 IS USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/2450s
  • FilmtypeISO 100 digitalt
  • Nei
  • AnnetOpptak under prøverunde med Canon 1Ds og objektiv utlånt fra Canon Norge.

    Opptak på frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1143
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_47296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (37)
Janne Cesilie J.
helt vidunderlig!
Så det med grå bakgrunn og hvit ramme,
svevende,
og det gir ro!
Arnt Eirik H.
Igjen et flott fuggelbilde fra deg.
Klare flotte farger.

Arnt
Lars-Anders M.
Helt topp. Bra. Stå på.
Kai F.
Dette bildet var rått, Carsten. Godt jobba.

mvh
kai
Lars Erik L.
Fint bilde. Er stor fan av måkebilder.
Er komprimeringen litt kraftig kansje? Spesielt tydelig på bakgrunnen ?

MVH
Lars Erik
Carsten A.
LEL: Dersom du ser flekklignende, avgrensete områder i den blå bakgrunnen skyldes det ikke filen, men din skjerm, evt skjermen i kombinasjon med nettleser. Jeg ser disse flekkene (''banding'', ''posterisering'') på en gml. PC med en gammel skjerm med få farger, men på en skikkelig skjerm ser det uskarpe blå vannet ut slik det skal, dvs. jevnt og pent med noen myke variasjoner.

Sett skjermen til å vise ''millions of colors'' eller hva det nå heter.
MVH CA
Avsluttet .
Lekkert !

Hvilket forhold har du til prinsippet om å alltid la bevegelse skje i tradisjonell leseretning?



Mvh Å
Carsten A.
ÅL: Dersom jeg deltar i fotokonkurranser og har mistanke om at juryen har tatt dressur på denslags konvensjoner, ser jeg for egen del ingen avgjørende innvending mot at jeg selv følger de samme konvensjoner, dvs. i konkurransesammenheng ig bare der. Men ellers kan jeg ikke se at slikt, herunder speilvending, er relevant i det hele tatt.
MVH CA
Bjarne N.
ikke noe mer enn en grei artsbeskrivelse, etter min mening. virker litt overeksponert.
Håvard H.
Stilig dette! men det er ikke BARE skjermen her Carsten, har en flunkende ny 17'' LCD skjerm her med millioner av farger, og de mørke områdene i bakgrunnen eksisterer også her, kanskje i mindre grad. Men det er en grunn til at de oppstår, nemlig at de egentlig finnes..
Carsten A.
HH: På gamle skjermer, skjermer som er feil innstilt, eller de LCD-skjermer som ikke egner seg for bilder (mange gjør ikke det), herunder muligens i kombinasjon med nettleser (alle er ikke like) vil du se det som er omtalt i innlegget fra LEL og meg selv foran. Som alt sagt, dette skjer ikke på en skikkelig skjerm, og de fleste/mange LCD-skjermer er fortsatt suspekte når det gjelder bilder og bildebehandling.

Og når så bildet dessuten skrives ut prikkfritt på en Fontier-maskin tror jeg du skal vurdere om forholdet du påpeker er en funksjon av den skjermen du bruker snarere enn av bildet.
MVH CA
André M.
Flott bilde, Carsten!. Jeg ser IKKE ''årringeffekt'', ''artifact'' eller hva det nå heter, verken på LCD eller konvensjonell skjerm (etter at jeg fikk endret oppsettet til 32 bits oppløsning, eller 16,7 mill. farger om du vil).
Håvard H.
Jeg misforstod litt, fordi jeg ser flekkene men de er jevnt ''fadet''. Trodde ikke de skulle vise i det hele tatt, noe de gjør, selvom de sikkert viser mye hardere enn de skal på eldre skjermer. Ikke som på min super skjerm! ;)
Morten F.
Fint fanget. Om jeg skulle ønske meg noe mer av bildet, ville jeg hatt en dypere mlrkere blå farge i himmelen. Synes den er litt for grå nå.
Morten F.
Tenkte på noe alla bilde nr. 64204
Jonas L.
Lekkert fluktbilde!
Det beste i serien så langt etter min mening.
mvh JL
Carsten A.
MF: Det bildet du viser til har en alt for knall-blekkblå himmel. Bakgrunnen her er forøvrig vann (i en kanal) som reflekterer blå himmel, mye bølger på grunn av kraftig vind samt trolig skygger fra andre fugler som flyr i nærheten.
MVH CA
Nils B.
Dette er bra Carsten. Både himmel og tonene i bildet er tiltalende, og ikke minst overgangene mellom toneleiene. (høylys, mellomtoner og skygge) Tok bildet inn i PS for og studere omfanget og tallverdiene nærmere. Mulig enkelte trykkmaskiner hadde slitt litt med dette, men så er jo dette tilrettelagt for fontieren og ikke en firefarge trykkmaskin. Liker at du har komponert bildet på den måten du har og ikke minst at måka er opptatt av andre detaljer enn fotografen. (takk for titten)
mvh Nils
Per R. G.
åååå herligt
Carsten A.
NB-H: Men bakgrunnen er altså ikke himmel, jeg sto høyere en fuglen som flyr en meter ellel to over vann.

Jeg måler også ganske nøye på bildene mine, og har skal det være tegning der det skal være tegning - og det klarer både min skjerm og Frontier-maskinen å håndtere.
MVH CA
Lars Teppan J.
Synes det er et veldig bra bilde, men kunne tenke meg at ''vannet'' så ut som vann...

mvh
Lars
Stein Rune B.
My prat, ok bilde.!
Stå på
Nils G.
Dette synes jeg er et meget flott bilde.
Nils
Nils B.
CA, fremdeles imponerende.
nbh
Arild S.
Luftig' og flott bilde på alle måter. Fint fanget og med kvalitetsbehandling.

Engasjerende og inspirerende!

Arild
Øistein T.
Svært flott bilde, -de som synes dette er dårlig kan jo ta seg en tur ut og prøve å kopiere...

Farger og lysbalanse ser perfekt ut på min LCD skjerm (som dessuten er syyylskarp!).. skjønner ikke helt hvorfor noen påpeker ''for høy kompresjon'', overeksponert, osv...

Hadde vært bra å fått vite lukker, blender, brennvidde osv. Regner ikke med at dette er noe problem nå som du har entret den heldigitale verden, CA ;)
John G.
Herlig!
Komposisjon, skarphet og eksponering sitter. Ikkeno' mer å si om det...
John http://www.home.no/johngithmark
Arild K.
Meget bra !
Måken er perfekt plassert i bildet, ellers teknisk på topp som vanlig !

Mvh AK
Silje N.
Et fint og ''rent'' bilde som også er ganske bra teknisk. Ellers ganske kjedelig. Men som et bilde i en serie er det vel ok!
Frank W. G.
Glimrende!!!! Bare +++++

Frank
Carsten A.
ØT: Skjønner som deg heller ikke hva det skal bety at det brukes uttrykk som ''overeksponert'' om dette bildet. Imidlertid skal en solbelyst fugl med hvit fjærkledning ligge helt i den øvre (lyse) del av toneskalaen - og om dette bildet da blir betraktet med en skjerm som ikke er korrekt tilpasset, kan et bilde som dette virke henholdsvis grått (skjermen stilt for mørkt og/eller med for lav kontrast) eller utbrent (skjermen stilt for lyst og/eller med for høy kontrast). Dessuten, om en ser nøye etter og med en brukbart tilpasset skjerm, er det toner og detaljer i fuglens venstre og solbelyste, hvite vinge og dens solbelyste rygg med hvit fjærkledning.

Når det gjelder tekniske data skal de bety lite eller intet for vurderingen av bildet. Det skulle ellers fremgå tålelig greit (av bildet og det som alt er opplyst) at brennvidden har vært ganske lang og blenderåpningen ganske stor. Med lyst motiv i sollys sier det seg vel da selv at eksponeringstiden har vært meget kort.
MVH CA
Torgeir S.
Meget bra bilde av hettemåken, veldig flott ''positur'' på fuglen!

Mvh. Torgeir
Ketil K.
Synes dette er et veldig bra hettemåkebilde. Glimrende eksponering med flott innfallslys og detaljerte toner. God positur og bakgrunn. Fin plassering i bildeflaten.
Morten F.
Ok. ynes det er finest med en dyp blekkblå himmel jeg :)
Carsten A.
Vel, nå har det altså vært sagt mer enn én gang at bakgrunnen her ikke er himmel. men vann. Ser faktisk ikke poenget med at MF gjentar sitt farge-ønske på et element som ikke fins i bildet. Folk skal selvsagt mene og si hva de vil om bilder, men da bør de holde seg til elementer som er i bildet, ikke helt andre ting.

Merkelig at det ikke skal gå å tilegne seg de opplysninger som er gitt - og det flere ganger.
MVH CA
Kjetil I.
ok CA nå er det jo faktsik slik at en blekkblå himmel hadde gjort seg utrolig mye bedre en et grått vann, dessut så hadde det ikke vært umulig å ta et bilde med andre elementer rundt denne hette måken pga at det er jo ikke akkurat noen sensasjon å ta bilde av en hette måke eller? jeg er enig med mf.
Carsten A.
KI snakker, som MF, om en himmel som ikke har noe med dette bildet å gjøre. Derimot har KI helt rett i at det hadde vært mulig å ta helt andre bilder i helt andre omgivelser, helt annen bakgrunn etc. Ingen stor nyhet det.

For min del syns jeg heller ikke mye om ''blekkblå'' himmel, tvertimot er det noe jeg stort sett søker å unngå. Men det har altså overhodet intet med dette bildet å gjøre.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu