Rødt og grønt
Forsøker å lære meg å eksponere bedre, samt å få til diffus bakgrunn. I tillegg prøver jeg å sette meg inn i "framkallingen", da dette i utgangspunktet var RAW-format - har forsøkt å få resultatet til å gjengi motivet så godt jeg kunne mtp lys og farger. Ble ganske fornøyd med dette rent teknisk, og legger det ut her i håp om å få høre andres syn, og gjerne tips om forbedring!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-06-02 18:11:37
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger212
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_432703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Frank A.
Synes denne eksponeringen har mye av det du forsøker å oppnå. Knallekker farge på bærene og dus og fin bakgrunn. Bærene og de forreste stilkene kunne vært litt skarpere. Mulig du også kunne trukket fokuspunktet litt lengre bak i klasen for å få litt mer dybdeskarhet på bærene uten at det går ut over bakgrunnen. Du har sikkert tatt flere og endt opp med dette. Blender f 5.6 har forholdsvis stor dybdeskarphet i området 50mm. Et objektiv jeg har hatt mye glede av er 50mm 1.8. Koster rundt 1000,- enten det er Nikon eller Canon. Bare ett knallgodt kjøp. En helt annen verden enn kitzoomen. Stå på!
mvh FrankA
Marie S.
Takk for konstruktiv kritikk, Frank!

Det tipset med fokuspunkt lenger bak skal jeg huske på til neste gang - tenkte rett og slett ikke over at f5.6 jo burde kunne gjøre hele klasen skarp (og så er ikke objektivet mitt så veldig lett å fokusere manuelt med).

Skarpheten er jeg enig med deg i at er litt dårlig selv der fokus er (de forrerste bærene). Har skarpet opp så mye det gikk i DPP-programvaren fra Canon, så lurer på om objektivet rett og slett ikke er skarpere på full åpning i teleenden, eller om jeg har bomma litt med fokus (men dette var det skarpeste av mange), eller så får jeg sette meg inn i Photoshop-oppskarping. Mulig det også skyldes at jeg ikke har endret størrelse på bildet til internettbruk og skarpet opp for dette formålet, men bare lastet opp bildet i full størrelse - mye jeg ikke skjønner helt enda!

Sparer opp til nytt objektiv og gleder meg veldig til det, men har jo mye å gå på når det gjelder teknikk også. Så tusen takk for tipsene!
Frank A.
Tror nok det lønner seg å skalere bildet selv før opplasting. Jeg gjør alltid det for å ha så mye kontroll som mulig på presentasjonen. Når det gjelder skarping så kjenner jeg ikke Canons programvare. Skarping i Photoshop eller Elements er enkelt å få til, men kan være vanskelig å få fint. Les på nettet og test ut. Foto er skikkelig gøy og det er mye sette seg inn i. :-)
mvh FrankA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu