storlom
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-06-06 17:55:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-06-06 17:56:29
    Versjon #3
Utstyr
  • canon
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFilinfo klippet fra BreezeBrowser:

    File: OBSL0532.CR2
    File size: 10,9MB
    Image Serial Number: 000-0532
    Camera Model: Canon EOS-1D Mark III
    Camera serial number: 0000546592
    Firmware: Firmware Version 1.2.3
    Owner: Ole Birger Skjelbred
    Date/Time: 2008:06:01 21:51:54
    Shutter speed: 1/200 sec
    Aperture: 6,3
    Exposure mode: Av
    Exposure compensation: -1 2/3
    Flash: Off
    Metering mode: Evaluative
    Drive mode: Continuous (high): frame 1
    ISO: 1600
    Lens: EF400mm f/2.8L USM +2.0x
    Focal length: 800mm
    AF mode: AI Servo AF
    Image size: 3888 x 2592
    Image quality: Raw
    White balance: Auto
    Color space: sRGB
    Saturation: Normal
    Sharpness: Normal
    Contrast: 0
    Sharpness level: 3
    Tone: Normal
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger413
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_322300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
rikke t.
+1
såå bra bilde.. nært og skarpt:)) kjempe bra..
mvh rikke
Thorbjørn R.
+1
Denne fuglen er praktfull - og ikke lett å komme inn på. Ikke optimalt lysmessig, de hvite partiene på vingen framstår som utbrente, samtidig som fuglen blir litt vel mørk i ansiktet. Ellers bra.

Mvh Thorbjørn
Aleksander M.
+1
Hei Ole Birger!
Et helt ok bilde av den sky og sjeldne storlommen, men ikke noe mer. Ser ut som du har prøvd å lysne den litt ettersom det er en del støy på hodet. Utsnittet er kjedelig og midtstilt. Ville nok plassert den litt mer til venstre i bildet her. Om du har mye luft rundt går det jo likevel an å ordne på det da. Ville også hatt med litt mer luft i underkant for å få med speilbildet og da kunne du med det samme kuttet litt i overkant. Ellers er det jo skarpt og jeg vet at storlommen er veldig vanskelig!

Mvh Aleksander
Nils Christian S.
+1
Flott bilde av en av de stasligste fuglene vi har i vår fauna.
Meget severdig!
Tor Inge O.
+1
Hei ! Synes du har fått til et kjempebra bilde av Storlommen. God skarphet og flott eksponert. Ikke utbrendt på min skjem (NEC Multisync 2090 UXI) som er en topp skjerm til fotoarbeid. ynes absolutt at bildet fortjener en anbefaling.
Monika Frisvold V.
+1
Dette synes jeg ble meget bra.
Storlommen er en meget sky fugl, men meget severdig.
mvh monika
Adrian Dyrhaug G.
+1
Hei Ole Birger!

Et fantastisk stemningsfullt bilde av storlomen dette!
Fint at du presenterer bildet såpass mørkt, det skaper en spennende stemning. I tillegg var sidelyset fra venstre meget vakkert.
God skarphet samt et tett og flott utsnitt.
Fint formidlet!

mvh Adrian Grande
Ole Birger S.

Takk for kommentarene. Jeg har lagt ut 2 versjoner til. V2 til TH, som ønsker lysere ansikt, og v3 til AM som ønsker klassisk komposisjon. Selv liker jeg absolut V1 best. I denne versjonen forsøker jeg å formidle en stemning, og det gleder meg at ADG finner en stemning i bilde. Bildet er tatt etter solnedgang, ca kl 2200, ved et helt stille og svart skogstjærn. Jeg brukte 400mm/2,8 + 2x extender, og iso 1600 og relativt lang lukkertid. Det bilde ikke har, er det fantastiske ropet som denne fuglen presenterer. Storlomens rop i halvmørket får nakkehårene mine til å reise seg. Når jeg selv ser dette bilde opplever jeg på ny den stemningen jeg hadde ved skogstjærnet den natten jeg tilbragte der. For meg er stemningen bilde eventuelt fremkaller mye viktigere en den tekniske kvaliteten. Men stemning er vanskeligere å formidle en skarpe og mønsterkomponerte bilder. mvh obs
Stian H.
+1
Hei.

Nikker gjenkjennende til din beskrivelse av storlomnatten:-)

Har netopp kommet hjem fra en tre-dagers fjelltur, og ved vannet jeg teltet hekket det en storlom. Fantastisk å ligge i teltet med en varm kopp og lytte til disse mektige ropene i sommernatten. VILLMARKSOPPLEVELSE! At vannet huset overdimmensjonert ørret er en annen del av historien, men storlomen gjorde opplevelsen fullkommen.

Synes også v! formidler den beste stemningen, og det tekniske holder for meg i så måte.
I bedre lys, uten 2x hadde resultatet selvsagt blitt et strå vassere, men dette bildet fikk meg til føle begeistring og respekt for den vakre og sky villmarksfuglen. Jeg likte det svært godt!

Har selv gjort noen små forsøk på bilder av fuglen, men kan nok bare drømme om et slikt resultat. Gratulerer med bildet og opplevelsen.

Stian
Ole Birger S.

Tusen takk for kommentaren Stian. Dine ord varmer, og dine bilder inspirerer. mvh obs
Svein B.
+1
Ver #1 den desidert beste- og her er det formidling av stemning som er kriterie nr 1 for å treffe meg. Det tekniske er mer enn godt nok det også. Svært bra!

Mvh
Svein B
Aleksander M.
+1
Hei igjen Ole Birger!
Jeg synes helt klart at V1 er det beste bildet der stemningen også er på topp i forhold til de andre bildene. Som du sikkert skjønner blir det jo noe helt annet når det er forskjellige bilder... Komposisjonsforslagene var for å få et etter min mening mer spennende utsnitt av originalbildet...

MVH Aleksander
Pål E.
+1
Misunner deg sterkt denne opplevelsen. Ser bare helt fantastisk ut ... Sukk!

Mvh, PE
Anne-Lise S.
+1
Praktfulle biofoto! Liker nok v2 best pga. skarpheten, som nok kan ha vært noe enklere å få frem pga lyset, men alle tre er gode og fortellende!

Anne-Lise
Bjørn F.

Heisann,
her dukker det opp et meget flott bilde av for meg villmarksfuglen nr1! Lyden den lager er bare utrolig rå når jeg er ute om kvelden/natta å jakter ørret med flue..
Alle variantene her er flotte men holder nok en knapp på V1.Her har du en Veeldig lav fofovinkel så tipper du er i vadere og kamuflasje..?
Meget bra foto.
Mvh Bjørn
Ole Birger S.

Takk for kommentarene. Bjørn: Jeg satt på land, men hadde 400mm med 2x konverter på kropfaktor 1,4, og da ser nok kamerastandpunktet laver ut en det i virkeligheten var. Jeg tror ikke denne fuglen hadde
ligget stillen dersom jeg hadde hoppet uti tjærnet med vadere på, storlomen er svært sky som du sikkert vet. mvh obs
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu